09:50 14.06.2021

Міносвіти запускає серію відеороликів про профорієнтацію для батьків абітурієнтів

2 хв читати
Міносвіти запускає серію відеороликів про профорієнтацію для батьків абітурієнтів

Міністерство освіти і науки України запускає серію відеороликів про профорієнтацію для батьків абітурієнтів.

"Нам важливо, щоб учні з раннього віку здобували знання про світ професій, вчились аналізувати свої навички та таланти, а у старших класах вже могли порівняти їх з актуальними пропозиціями на ринку праці. Це дозволить їм у дорослому віці легко обрати професію мрії та добре заробляти. Однак помилково думати, що профорієнтація має відбуватися лише в закладі освіти, адже її невід’ємною частиною є досвід дитини, здобутий за межами школи, зокрема спілкування з батьками. Саме батьки є авторитетним та впливовим джерелом інформації про навколишній світ для дітей, тому вони обов'язково мають розуміти, як відбувається профорієнтація, як правильно говорити про вибір професії з дитиною, на що звертати увагу", - йдеться в повідомленні прес-служби Міносвіти.

Зазначається, що в першому відео йдеться про те, що таке профорієнтація та чому вона важлива і для батьків вступників. Психолог описує основні елементи, з яких складається комплексна профорієнтація. Крім базового курсу в школі, важливими також є хобі, спілкування, подорожі..

Спікером роликів профорієнтацій стала кандидат психологічних наук і психолог Олена Любченко.

У відомстві повідомляють, що наступні відео про профорієнтацію стосуватимуться особливостей вибору професії сучасним поколінням, діалогу батьків із дитиною, а також причинам їхніх конфліктів.

Планується випустити п'ять роликів, які розміщуватимуться на сторінках Міносвіти у Facebook і YouTube раз на тиждень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА