18:09 14.06.2021

У Києві масову вакцинацію проти COVID-19 у МВЦ перенесли з 19-20 на 17-18 червня через свята

2 хв читати
У Києві масову вакцинацію проти COVID-19 у МВЦ перенесли з 19-20 на 17-18 червня через свята

У столиці перенесли масову вакцинацію проти COVID-19 на базі Міжнародного виставкового центру з 19-20 червня на 17-18 червня з огляду на майбутні свята, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у сервісі Helsi.me.

"Масова вакцинація у МВЦ у Києві відбуватиметься 17 і 18 червня. У вихідні, як передбачалося, вакцинації не буде через офіційні "довгі" вихідні на Трійцю. Тому, щоб не втрачати тиждень, людей вакцинуватимуть у четвер і п'ятницю", - зазначається в повідомленні.

Киянам, які раніше записалися в системі на 19-20 червня, запропонують перенести вакцинацію на 17-18 червня або скасувати запис.

"Попередній запис буде відкрито на сайті сервісу helsi.me вранці 15 червня. Для успішної вакцинації з собою потрібно мати паспорт, ІПН, заявку на вакцинацію в сервісі "Дія", смс із деталями запису. У МВЦ діятиме "жива" черга і черга за попереднім записом", - зазначили в сервісі.

Водночас зазначено, що стан черги відображається в Telegram-каналі helsi.me для того, щоб усі охочі могли спланувати свій час і приїхати на вакцинацію. 17-18 червня також буде онлайн-трансляція стану черги у Facebook на сторінці helsi.me.

Крім того, заступник голови Київміськдержадміністрації Ганна Старостенко в коментарі агентству пояснила, що вакцинацію перенесли через низку причин.

"По-перше, у нас буде три дні вихідних, а ми бачимо, що люди у вихідні стали менше йти вакцинуватися. По-друге, у ці вихідні буде професійний день медика, і ми хочемо дати медикам можливість відпочити. Третя причина - ми хочемо протестувати, як працюватимуть центри вакцинації у будні. Ми обговорювали цей момент із міністром охорони здоров'я й отримали від нього підтримку, адже центри вакцинації в майбутньому мають працювати щодня", - сказала вона.

Щодо скасування вакцинації у вихідні 26 і 27 червня в КМДА повідомлять після 22 червня.

"Ми після вихідних завжди здійснюємо аналіз, "роботу над помилками", поки що складно сказати щодо наступних вихідних. Після свят у вівторок (22 червня) ми більш точно зможемо сказати щодо масової вакцинації у наступні вихідні", - сказала вона.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА