17:58 14.06.2021

Берлінський філармонічний оркестр дасть ювілейний концерт в Одесі

2 хв читати
Берлінський філармонічний оркестр дасть ювілейний концерт в Одесі

Берлінський філармонічний оркестр у свій 140 річний ювілей виступить на сцені Одеської національної опери, повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

"Берлінський філармонійний оркестр сам виступив ініціатором приїзду до Одеси, до міста, де свого часу під керівництвом Петра Столярського зародилася одна з найвідоміших скрипкових шкіл світу. За значенням цей концерт для України сміливо можна назвати подією століття, яка стане яскравим акцентом не тільки в історичному та мистецькому значенні, приверне до України і до Одеси зокрема увагу цілого світу, але і надасть особливі шанси для розвитку дипломатичних зв‘язків та кооперації нового високого міжнародного рівня", - йдеться в повідомленні прес-служби Мінкультури.

Зазначається, що організаторами події з української сторони стануть ГО "Інститут Розвитку Одеси" у співпраці з Мінкультури, Одеським національним академічним театром опери та балету і Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти.

У складі оркестру майже 100 музикантів під керівництвом головного диригента і художнього керівника Кирила Петренка.

Оркестр виконає особливу концертну програму, яку транслюватиме у режимі реального часу зі сцени Одеської національної опери не тільки Перший німецький державний канал, а й міжнародні медіа-партнери на весь світ. Запис концерту поповнить цифрову бібліотеку Берлінської філармонії.

Як повідомляється на сайті оркестру, виступ в Одесі відбудеться 1 травня 2022 року.

За попередні роки Берлінський філармонічний оркестр уже відвідав з Європейським концертом Велику Британію, Іспанію, Францію, Грецію, Чехію, Польщу, Росію, Італію, Швецію, Туреччину, Португалію, Угорщину та Австрію.

Особливою освітньою місією Берлінського філармонічного оркестру є ідея після Європейського концерту ініціювати ще один проект для талановитої молоді - за участю юних музикантів із Німеччини, Молодіжного симфонічного оркестру України та найкращих учнів та студентів одеських спеціалізованих музичних закладів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА