07:12 15.06.2021

Зеленський вдячний НАТО за перспективу членства в Альянсі

2 хв читати
Зеленський вдячний НАТО за перспективу членства в Альянсі

Президент України Володимир Зеленський подякував учасникам саміту НАТО за їх рішення про те, що Україна стане членом Альянсу через отримання Плану дій щодо членства в НАТО, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми вдячні членам НАТО за таке повністю логічне рішення, яке підтвердило рішення Бухарестського саміту НАТО 2008 року", - зазначив Зеленський.

"Водночас, у рішенні саміту відсутні конкретні часові межі наступних кроків у нашому зближенні з НАТО, на яке ми сподіваємося", - додав він.

Глава держави також підтвердив, що Україна "продовжить курс на реформу в сфері безпеки і оборони з тим, щоб ще більше відповідати стандартам взаємосумісності з державами-членами НАТО".

"Україна, не будучи членом НАТО, вже сьогодні вносить свою вагому частину в євроатлантичну безпеку. Протистояння російській агресії на сході, під час якого, на жаль, продовжують гинути українські воїни, є нашим неоціненним внеском у безпеку всього євроатлантичного простору", - сказав Зеленський.

За його словами, "роль України в гарантуванні глобальної безпеки повинна бути відповідним чином оцінена".

Як повідомлялося, 14 червня в ході саміту НАТО в Брюсселі лідери Альянсу підтвердили рішення Бухарестського саміту 2008 року про те, що Україна буде членом НАТО з Планом дій щодо членства, констатуючи, що Київ повинен просуватися вперед на шляху реформ і повністю використовувати вже наявні у нього інструменти для досягнення членства.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА