07:31 15.06.2021

Адміністрацію США турбує зростання взаємодії РФ і КНР, її можливе переростання в альянс

2 хв читати
Адміністрацію США турбує зростання взаємодії РФ і КНР, її можливе переростання в альянс

Відносини РФ і КНР розвиваються, погрожуючи перетворенням на подобу альянсу, і Вашингтон турбує такий розвиток подій, повідомляє в понеділок видання Politico з посиланням на неназваного високопоставленого представника Білого дому.

"Те, що ми бачили протягом останнього десятиліття - це щось більш глибоке і, чесно кажучи, більш тривожне", - сказав той в інтерв'ю Politico, уточнивши, що раніше Росія і Китай обмежувалися тактичною співпрацею і тимчасовим партнерством.

"Я думаю, ви могли б сказати, що на деякому рівні це (співробітництво РФ і КНР - ІФ) працює майже як квазі-альянс", - уточнив джерело.

Зокрема, він торкнувся військово-технічного співробітництва Москви і Пекіна, навівши приклади сучасних винищувачів, гіперзвукових технологій, радарів, ядерних енергетичних установок для підводних човнів, засобів нічного бачення, "систем інтеграції на полі бою".

За його словами, для президента США Джо Байдена проводили брифінги з приводу російсько-китайських відносин, і президент, приділивши увагу цьому питанню при спілкуванні з радниками, має "дуже детальне розуміння" зв'язкам Москви і Пекіна.

Зі свого боку Politico зазначає, що як очікується, Байден буде обговорювати зв'язки Росії з Китаєм на майбутніх переговорах з президентом РФ Володимиром Путіним.

Тим часом, наголошує представник американської адміністрації, Білому дому лише належить виробити кращі механізми стеження за динамікою відносин РФ і КНР.

"Обов'язковим для нас буде переосмислити всю нашу стратегію ... будете ви диференціювати свій підхід (щодо РФ і КНР - ІФ), щоб спробувати поліпшити відносини з Москвою? Все це неймовірно складні речі", - визнало джерело Politico.

При цьому він наголосив, що спроби США скористатися у власних інтересах розбіжностями між РФ і КНР повинні бути вкрай майстерними і акуратними.

"Обидві сторони (Росія і Китай - ІФ) вкрай уважні до спроб створити напругу або розділити їх, і вони дуже сконцентровані на тому, що як я думаю, вони сприймають як більшу зловісну проблему, і це США", - зазначив представник Білого дому .

Згідно з його оцінкою, у короткостроковій перспективі викликають занепокоєння явища, що виходять від Росії, однак "довгострокові виклики Китаю - ось що викликає найбільшу тривогу".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА