10:22 15.06.2021

Глава Міноборони України заявив про готовність до нового рівня співпраці з НАТО

2 хв читати
Глава Міноборони України заявив про готовність до нового рівня співпраці з НАТО

Україна вже готова до нового рівня співпраці, який передбачатиме швидшу інтеграцію країни в безпекову архітектуру НАТО, заявив міністр оборони України Андрій Таран, коментуючи підсумкове комюніке саміту Альянсу.

"Заяви конструктивні, але ми вже готові до нового рівня співпраці, який передбачатиме більш швидку інтеграцію України в безпекову архітектуру Альянсу. Розраховуємо на розуміння з боку партнерів, що надання у найближчій перспективі Плану дій щодо членства стало б гарантією незворотності руху України до своєї стратегічної мети, закріпленої в Основному законі держави, - європейської та євроатлантичної інтеграції", - наводить слова Тарана прес-служба Міністерства оборони України у вівторок.

Міністр наголосив, що вітає заяву лідерів Альянсу, якою підтверджується рішення, ухвалене у 2008 році на Бухарестському саміті НАТО про те, що Україна стане членом Альянсу.

"Геополітично важливо, що наша держава продовжує залишатися на порядку денному Альянсу. Вдячні НАТО за взаємодію і політику "відкритих дверей". Наше партнерство є вкрай важливим. Ми відчуваємо підтримку організації у протистоянні глобальним загрозам, таким як агресивні політика та дії Росії, що є серйозним викликом для міжнародного миру та стабільності. Альянс був і залишається нашим надійним союзником у питаннях безпеки", - зазначив Таран.

Як повідомлялося, 14 червня під час саміту НАТО в Брюсселі лідери Альянсу підтвердили рішення Бухарестського саміту 2008 року про те, що Україна буде членом НАТО з Планом дій щодо членства, констатуючи, що Київ має просуватися вперед на шляху реформ і повністю використовувати вже наявні в нього інструменти для досягнення членства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА