12:11 15.06.2021

Генпрокурор: Закон про деолігархізацію стане вакциною проти зараження вірусом красивого життя

2 хв читати
Генпрокурор: Закон про деолігархізацію стане вакциною проти зараження вірусом красивого життя

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова переконана, що боротьба з корупцією в Україні буде ефективною, тільки якщо все громадянське суспільство перестане брати і давати хабарі.

"Завдання боротьби з корупцією не може бути на порядку денному тільки антикорупційних інституцій. Вибачте, але так не працює, коли одні за функціоналом мають боротися, а інші або просто спостерігають, або беруть у цьому активну участь і тільки в певних гаслах та словах говорять про необхідні кроки (щодо подолання корупції - ІФ)", - сказала Венедіктова у вівторок у Києві, виступаючи на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Економіка без олігархів".

"Щоб досягти необхідного результату (в боротьбі з корупцією - ІФ), все громадянське суспільство має перестати давати хабарі й брати їх", - заявила генпрокурор.

За її словами, необхідно боротися не тільки з наслідками корупції, а й з її витоками - "олігархічною системою і неприборканою бюрократією".

Венедіктова зазначила: "Проблема залежності державних чиновників і політиків від впливових і багатих бізнесменів, яких ми звикли називати олігархами, значно серйозніша, ніж здається на перший погляд".

Вона висловила впевненість у тому, що після ухвалення президентського законопроекту про деолігархізацію "політики і чиновники отримають від держави безоплатну вакцину проти зараження вірусом красивого життя". "Якщо вона не спрацьовує, то пацієнт відправляється на тривалий карантин, після якого в політику вже не повернутися", - додала генпрокурор.

Іще одна складова готовності боротися з корупцією, як наголосила Венедіктова, це належне розслідування кримінальних проваджень, які стосуються і олігархів, і їхніх бізнес-інтересів.

"Ми вже почали давати результати, яких Україна очікувала десятиліттями. Твердо заявляю, що ні у мене, ні у моїх колег з Офісу генпрокурора не здригнеться рука і не закінчиться чорнило в ручках, якщо з'явиться обвинувачення проти тієї чи іншої впливової особи з України, - ми підпишемо такі документи", - підсумувала генпрокурор.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський вніс до Верхової Ради законопроект "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" 2 червня, його було зареєстровано під №5599. Текст законопроекту оприлюднено на сайті парламенту 3 червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА