17:31 15.06.2021

ДФС заблокувала незаконну діяльність НПЗ на Харківщині

2 хв читати
ДФС заблокувала незаконну діяльність НПЗ на Харківщині

Співробітники ГУ ДФС у Харківській області спільно із працівниками Східного регіонального управління Державної прикордонної служби, військовослужбовцями 10 окремого мобільного прикордонного загону «Дозор», ДПСУ та співробітниками УСБУ у Харківській області, під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури, в ході досудового розслідування по кримінальному провадженню, виявили незаконне виробництво паливно-мастильних матеріалів, - повідомляє ДФС.

Правоохоронці встановили, що посадові особи одного із СГД організували діяльність НПЗ (нафтопереробний завод). Потужності заводу протягом 2020 року використовувалися з метою незаконного виготовлення та зберігання ПММ. Реалізація незаконно виготовлених підакцизних товарів (скраплений газ, бензин та дизпаливо) здійснювалася на території Харківської області, через мережу нелегальних заправних станцій.

На підставі ухвал суду правоохоронці припинили незаконну діяльність з виготовлення, зберігання та реалізації паливно-мастильних матеріалі, які не відповідають вимогам ДСТУ.

За результатами проведених обшуків виявлено понад 560 тон паливно-мастильних матеріалів. Орієнтовна вартість пального становить близько 14 млн грн., вартість обладнання, що використовувалося для незаконного виготовлення ПММ оцінюється в 40 млн грн. Триває досудове розслідування.

“Комплексний підхід та системність роботи ДФС підтверджується значними результатами у боротьбі з незаконним виготовленням ПММ. З початку 2021 року, співробітники податкової міліції вилучили паливно-мастильних матеріалів на суму 1,1 млрд грн., що на 820 млн грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року. Нами припинено діяльність 11 незаконних виробництв паливно-мастильних матеріалів. ДФС й надалі буде здійснювати захист економічних інтересів держави спільно з іншими правоохоронними органами”, - зазначив голова ДФС Вадим Мельник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА