17:14 16.06.2021

В Україні запрацює Реєстр кваліфікацій

1 хв читати
В Україні запрацює Реєстр кваліфікацій

В Україні створять Реєстр кваліфікацій, що дає змогу роботодавцям у відкритому доступі перевіряти справжність документів про наявність кваліфікації у співробітників, повідомляє Національне агентство кваліфікацій.

"В Україні запрацює електронний ресурс, який стане інформаційною платформою для майбутніх кваліфікаційних центрів, які присвоюватимуть кваліфікації на базі самоосвіти. Також за допомогою Реєстру роботодавці у відкритому доступі зможуть перевіряти достовірність документів про наявність кваліфікації працівників", - йдеться в повідомленні прес-служби Національного агентства кваліфікацій.

Зазначається, що кваліфікаційні центри здійснюватимуть оцінку результатів навчання осіб, отриманих шляхом неформального навчання або інформальної освіти, присвоюватимуть професійні кваліфікації та визнаватимуть професійні кваліфікації, здобуті в інших країнах.

"На першому етапі реєстр міститиме інформацію про акредитовані кваліфікаційні центри, документи, що підтверджують присвоєння кваліфікації конкретній людині, перелік професійних стандартів, заявки на їх розроблення, відомості про експертів із акредитації кваліфікаційних центрів та інформацію про кваліфікації", - йдеться в повідомленні.

Очікується, що Реєстр кваліфікацій стане головною інформаційною платформою для кваліфікаційних центрів.

"HR департаментам більше не потрібно буде шукати на різних ресурсах, зазвичай паперових, інформацію про список кваліфікацій, необхідні компетентності працівників чи наявність професійного стандарту. Усе це можна буде отримати на єдиному ресурсі", - заявляють у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА