18:44 16.06.2021

ОАСК повідомив про позов Шмигаля, який оскаржує припис НАЗК щодо Вітренка

2 хв читати
ОАСК повідомив про позов Шмигаля, який оскаржує припис НАЗК щодо Вітренка

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль оскаржує в Окружному адміністративному суді міста Києва (ОАСК) розпорядження, винесене йому Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК).

"Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль подав позов до Національного агентства з питань запобігання корупції про скасування розпорядження, яке було винесено йому НАЗК. Відповідний позов надійшов сьогодні до Окружного адміністративного суду міста Києва. Наразі суд вирішує питання про відкриття провадження за цим позовом", - йдеться у повідомленні прес-служби суду.

Зокрема, позивач просить суд визнати протиправним та скасувати припис Нацагентства запобігання корупції, датований 14 червня 2021 року.

У позовних вимогах суд також просять залучити до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Кабінет Міністрів України та голову правління АТ "НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка.

Як повідомлялося, НАЗК у приписі вимагало скасувати як незаконні пункти 8 і 9 розпорядження уряду №370-р, згідно з яким Юрія Вітренка обрано і призначений головою правління НАК "Нафтогаз України".

У НАЗК зазначають, що закон України "Про запобігання корупції" передбачає, що після звільнення з публічної служби протягом року не можна брати участі в керівництві організаціями, на які можна було впливати під час роботи на державу. Водночас таке обмеження діє незалежно від того, скільки людина працювала на посаді до звільнення.

За даними проведеного НАЗК моніторингу, Вітренко на посаді в. о. міністра енергетики в період із 21 грудня 2020 року до 28 квітня 2021 року системно брав участь у підготовці рішень щодо діяльності "Нафтогаз України".

У свою чергу у прес-службі "Нафтогазу" зазначили, що припис НАЗК є упередженим і буде оскаржений у судовому порядку. У НАК також повідомили, що відсутність порушень норм закону під час підписання трудового контракту з Вітренком підтверджена висновком Інституту держави і права ім. Корецького.

З 29 квітня 2021 року на посаду голови правління НАК "Нафтогаз України" замість Андрія Коболєва призначено Вітренка.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА