20:10 16.06.2021

ФДМ сподівається оголосити конкурс з відбору радника з продажу обленерго в червні

2 хв читати
ФДМ сподівається оголосити конкурс з відбору радника з продажу обленерго в червні

Фонд держмайна готовий оголосити конкурс з відбору радника з приватизації обленерго, які залишилися у держави, щойно Мінекономіки делегує своїх представників до конкурсної комісії, і очікує, що це станеться цього місяця, повідомив глава Фонду держмайна Дмитро Сенниченко.

У бліц-інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в кулуарах форуму "Украіна.30" він нагадав, що це буде перший конкурс, в якому переможця буде відібрано в два етапи - з попередньою кваліфікацією, щоб забезпечити відбір дійсно якісних інвестбанків і аудиторів.

Під час форуму ФДМ представив оновлений графік приватизації, в якому продаж чотирьох обленерго ("Миколаїв-", "Харків-", "Запоріжжя-" і "Хмельницькобленерго") запланований на лютий 2022 року, тоді як ще два обленерго, які залишаються у держави ("Тернопіль-" і "Черкасиобленерго"), поки відсутні.

"Два ще не можемо поставити в графік, тому що не сильно розуміємо, яке ухвалять рішення інші органи влади, які від нас не залежать", - пояснив Сенниченко.

Він нагадав, що в "Черкасиобленерго" ФДМ управляє 46% акцій, а ще 25% перебувають в управлінні ПрАТ "Українська енергозберігаюча сервісна компанія" ("УкрЕСКО"), і ці два пакети треба об'єднати.

"Скільки не ходимо до Мінфіну, пропонуємо варіанти, вони кажуть, що так не виходить. Ми говоримо - запропонуйте, але пропозицій не отримуємо", - описав глава ФДМ поточну ситуацію.

Як повідомлялося, до приватизації готуються пакети акцій по 70% "Хмельницьк-" і "Миколаїв-", 65% - "Харків-", 60,25% - "Запоріжжя-" і 50,99% "Тернопільобленерго".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА