07:16 17.06.2021

Про результати переговорів Байден-Путін можна буде судити з розвитку відносин Росії з США, з цивілізованим світом, зокрема, в питаннях України

2 хв читати
Про результати переговорів Байден-Путін можна буде судити з розвитку відносин Росії з США, з цивілізованим світом, зокрема, в питаннях України

Про результати переговорів президентів США Джо Байдена і Російської Федерації Володимира Путіна можна буде судити з розвитку відносин Росії з цивілізованим світом і США, зокрема в питаннях України, в найближчі півроку, вважає заступник глави фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Я думаю, що не слід обмежуватися тільки прес-конференціями, щоб зрозуміти результати переговорів. Тут буде важливо, як у найближчі півроку розвиватимуться і ситуація, і відносини США і Росії, і (відносини - ІФ) Росії з цивілізованим світом, і, безумовно, в питаннях України", - сказала Кравчук у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" ввечері в середу.

Кравчук вважає важливою заяву Байдена, що США "залишаються нашим партнером і абсолютно чітко стоять на позиціях територіальної цілісності України і її суверенітету". "Цікава деталь, що в контексті Мінських домовленостей Байден сказав, що певні розбіжності в їх розумінні були", - зазначила народний депутат.

Вона нагадала, що раніше Путін "дуже докладно зупинявся на тому, що зараз Україна і президент Зеленський пропонують змінити черговість пунктів домовленостей (Мінських - ІФ) і це не відповідає порядку, підписаному в Мінську при п'ятому президентові. Але ми бачимо, що можливість дискусії у цьому питанні є і залишається", - зазначила Кравчук.

За її словами, зараз дуже важливо сконцентруватися на підготовці якісного візиту президента України Володимира Зеленського до Вашингтону і до його зустрічі з Байденом наприкінці липня цього року.

"І в принципі, що ми очікуємо? Те, що західний світ буде називати чорне - чорним і біле - білим. Однозначно, ми розуміємо, що Україна заслуговує бути в НАТО, а Путін і його система управління, Росія, заслуговують на подальший тиск", - підсумувала Кравчук.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА