08:25 17.06.2021

Росія зацікавлена в мілітаризації Арктики, вважають США

2 хв читати
Росія зацікавлена в мілітаризації Арктики, вважають США

США вважають, що Росія зацікавлена в більшій мілітаризації Арктики, тоді як Вашингтон хоче, щоб регіон залишався регіоном мирної співпраці.

"Вони (Росія - ІФ) заявляють, що поділяють нашу переконаність в тому, що Арктика має залишатися зоною мирної співпраці. (...) Але у нас є дві проблеми. Однією з них є кроки, які, як ми бачимо, робить Росія, котрі передбачають, що вона зацікавлена в більшій мілітаризації регіону, і ми вважаємо, що це прямо суперечить нашим заявленим бажанням забезпечити, щоб Арктика залишалася регіоном мирної співпраці", - заробив заяву високопоставлений чиновник адміністрації США під час брифінгу, текст якої поширив Держдеп.

Іншою проблемою він назвав Північний морський шлях.

"Оскільки лід тане так швидко й оскільки шлях тепер проходимо протягом набагато більш тривалого періоду в році, це збільшить трафік, а це може збільшити можливі аварії, непорозуміння, прорахунки. І тому ми вважаємо, що є реальна необхідність в тому, щоб там було чітке розуміння правил руху", - зазначив чиновник.

"Нам потрібно буде подивитися, чи є способи і всередині Арктичної ради, і за її межами подолати деякі з цих відмінностей", - додав він.

Чиновник уточнив, що президент США Джо Байден і російський лідер Володимир Путін обговорили питання взаємодії в Арктиці під час саміту, що відбувся 16 червня у Женеві.

"Ми ясно заявляємо про свою рішучість зберегти Арктику як регіон для мирної співпраці. І про це була дискусія", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА