16:19 17.06.2021

За підтримки Європолу в Польщі розкрито групу контрабандистів, які поставляли зброю, зокрема, до України

2 хв читати
За підтримки Європолу в Польщі розкрито групу контрабандистів, які поставляли зброю, зокрема, до України

У рамках дворічного розслідування контрабанди зброї зі Словаччини до Польщі, України та Росії в Польщі за підтримки Європолу розкрита злочинна група з 12 осіб.

Раніше під час цього розслідування були затримані дев'ятеро українців, повідомляє у четвер прес-служба Європолу.

Як випливає з прес-релізу, під час рейдів у рамках розслідування боротьби з контрабандистами, Польська прикордонна служба (Stra Graniczna) разом із Агентством внутрішньої безпеки (Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego) та Національною поліцією (Policja) за підтримки Європолу під час серії обшуків будинків у районах Свентокшиського та Лодзинського воєводств вилучили майже сотню одиниць вогнепальної зброї.

Обвинувачення у причетності до незаконної операції з розповсюдження зброї пред'явлені дванадцяти підозрюваним - всі громадяни Польщі віком від 32 до 60 років.

"Розслідуване організоване злочинне угруповання незаконно провозило зброю зі Словаччини до Польщі, Росії та України. 96 вилучених одиниць вогнепальної зброї включають револьвери, пістолети, автоматичні гвинтівки та ручні кулемети. За підсумками дня акції також було конфісковано декілька тисяч патронів різного калібру та одну ручну гранату. Крім того, під час обшуку будинку було виявлено готівку на суму понад EUR50 тис., а також 14 рослин марихуани і деяку кількість амфетаміну", - повідомляє прес-служба організації.

У Європолі деталізували, що ця акція була здійснена в рамках більшого дворічного розслідування, проведеного польською прикордонною службою, яке, крім сьогоднішньої конфіскації, привело до вилучення майже 200 одиниць вогнепальної зброї, включаючи так звані рушниці Флобера та майже 2700 одиниць боєприпасів.

Було також затримано п'ятнадцять осіб - дев'ятьох громадян України, одного громадянина Росії та п'ятьох громадян Польщі.

"Докази, зібрані під час цієї конкретної дії, наразі аналізуються для виявлення подальших слідчих дій у всій Європі", - зазначили в Європолі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА