16:36 17.06.2021

Репер Morgenshtern подав до Окружного адмінсуду Києва позов проти СБУ

1 хв читати
Репер Morgenshtern подав до Окружного адмінсуду Києва позов проти СБУ

Російський музикант Алішер Валєєв (псевдонім - Morgenshtern) оскаржує в Окружному адміністративному суді Києва дії Служби безпеки України, що привели до рішення про внесення його до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

"До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від Алішера Моргенштерна до Служби безпеки України щодо внесення його до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Наразі суд вирішує питання про відкриття провадження за даним адміністративним позовом", - йдеться в повідомленні прес-служби Окружного адмінсуду Києва.

Зазначено, що позивач просить ОАСК визнати протиправними дії СБУ з підготовки документів і звернення до Міністерства культури та інформаційної політики України щодо внесення його до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Також Моргенштерн просить визнати протиправним та скасувати наказ Мінкультури України про оновлення відповідного переліку, на підставі звернення СБУ та його оприлюднення на офіційному веб-сайті, який доповнено особою Алішера Валєєва.

"Окрім цього, Morgenshtern просить ОАСК витребувати у Служби безпеки України постанову про заборону йому в'їзду в Україну", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, у квітні 2021 року Міністерство культури та інформаційної політики за поданням СБУ внесло російського музиканта Morgenshtern до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА