17:55 17.06.2021

Україна змінила вимоги щодо перетину кордону під час карантину

3 хв читати
Україна змінила вимоги щодо перетину кордону під час карантину

У зв'язку з тим, що уряд встановив на території України "зелений" рівень епідемічної небезпеки, змінено вимоги щодо перетину кордону під час карантину, повідомляє Державна прикордонна служба України.

Згідно з роз'ясненням прикордонників, з 17 червня в Україні встановлено "зелений" рівень епіднебезпеки, відповідно до якого забороняється перетин держкордону на в'їзд в Україну іноземцями та особами без громадянства, які не мають полісу страхування, виданого страховою компанією, зареєстрованою в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України або договірні відносини зі страховою компанією-партнером на території України (асистанс), покриває витрати, пов'язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, та діє на термін перебування в Україні.

Не підпадають під цю вимогу: іноземці, особи без громадянства, які постійно проживають на території України, та особи, яких визнано біженцями, або особи, які потребують додаткового захисту, працівники диппредставництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та члени їхніх сімей, військовослужбовці (підрозділів) збройних сил держав-членів НАТО та держав-учасниць програми НАТО "Партнерство заради миру", які беруть участь у заходах з підготовки підрозділів Збройних сил.

Також перетин держкордону на в'їзд в Україну заборонено іноземцям та особам без громадянства, які не мають негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, проведеного не більше ніж за 72 години до перетину кордону, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19.

Серед винятків, хто не підпадає під цю вимогу, - іноземці та особи без громадянства, які не досягли до 12 років, іноземці, особи без громадянства, які постійно проживають в Україні, та особи, яких визнано біженцями, або особи, які потребують додаткового захисту, працівники диппредставництв та консульств, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та члени їхніх сімей, військовослужбовці (підрозділів) збройних сил держав-членів НАТО та держав-учасниць програми НАТО "Партнерство заради миру".

Крім того, забороняється перетин контрольних пунктів в'їзду на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях, Криму та виїзд з них іноземцям та особам без громадянства без наявності полісу (свідоцтва, сертифіката) страхування. Окрім іноземців, осіб без громадянства, які постійно проживають на території України, працівників представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні.

"У разі відсутності вищезазначених документів або хоча б одного з них - уповноважена службова особа підрозділу охорони державного кордону відмовляє іноземцям та особам без громадянства в перетині державного кордону", - наголосили у відомстві.

Як повідомлялося, 16 червня Кабінет Міністрів України продовжив карантин в Україні до 31 серпня 2021 року та встановив нові карантинні обмеження, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Згідно з повідомленням, на всій території країни встановлюється "зелений" рівень епідемічної небезпеки, за якого зберігається масковий режим у громадському транспорті, під час масових заходів. Дозволяється робота закладів громадського харчування, розважальних закладів (нічних клубів), кінотеатрів і залів інших сфер культури, проведення інших масових заходів за умови дотримання маскового режиму.

Кабінет Міністрів України у зв'язку з входженням країни до "зеленої" зони епіднебезпеки скасував зобов'язання встановлювати мобільний застосунок "Вдома" для тих, хто повертається в Україну з-за кордону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА