19:05 17.06.2021

Суд оголосить рішення щодо касації на вирок Пукачу 2 липня

2 хв читати
Суд оголосить рішення щодо касації на вирок Пукачу 2 липня

Рішення суду щодо касації на вирок екс-начальнику департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ України Олексію Пукачу до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе буде оголошено 2 липня 2021 року.

"Колегія суддів Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду оголосить рішення в кримінальній справі стосовно О. Пукача 2 липня 2021 року", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Верховному Суді.

Як повідомлялося, Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того самого року в лісі Київської області було знайдено обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайшли останки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належать Гонгадзе.

Похорон убитого журналіста відбувся 22 березня 2016 року в Києві. Замовників убивства досі не встановлено.

21 березня 2011 року було порушено кримінальну справу стосовно другого президента України (1994-2005 рр.) Леоніда Кучми. Його обвинувачували в перевищенні влади та службових повноважень, які призвели згодом до вбивства журналіста Гонгадзе (ч. 3 ст. 166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.).

13 грудня 2011 року Печерський районний суд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи стосовно Кучми і скасував відповідну постанову Генпрокуратури. Записи екс-співробітника управління Держохорони майора Миколи Мельниченка суд не визнав доказом у справі про вбивство Гонгадзе. Апеляційний суд Києва, а потім Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ визнали законним закриття кримінальної справи стосовно Кучми. Сам Кучма категорично спростовує свою причетність до загибелі журналіста.

У грудні 2012 року Ренат Кузьмін, який обіймав посаду першого заступника генерального прокурора, розповів журналістам, що розслідування щодо замовників убивства журналіста проводиться в нових умовах, його внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР). Такі дії пов'язані з набуттям чинності 21 листопада новим Кримінальним процесуальним кодексом.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив екс-голову департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши винним у вбивстві Гонгадзе.

6 січня 2016 року Апеляційний суд залишив вирок Пукачу в силі. Під час цього засідання Пукач розповів нову версію вбивства Гонгадзе.

На початку літа 2016 року Пукача етапували для відбування покарання до Чортківської колонії в Тернопільській області.

У червні 2017 року Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ постановив розсекретити аудіозаписи засідань Печерського районного суду Києва з обвинувачення Пукача, засудженого за вбивство Гонгадзе.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА