20:50 17.06.2021

Заступник держсекретаря США поінформувала Кулебу про результати переговорів Байдена і Путіна в Женеві - МЗС України

1 хв читати
Заступник держсекретаря США поінформувала Кулебу про результати переговорів Байдена і Путіна в Женеві - МЗС України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з заступником державного секретаря США Вікторією Нуланд, яка детально проінформувала його про зміст і результати переговорів американської і російської сторін у Женеві 16 червня.

"Американська дипломатка розповіла, що у ході переговорів Президент США Джозеф Байден чітко і твердо заявив Президенту Росії про міцну підтримку Сполученими Штатами Америки суверенітету та територіальної цілісності України, яка і надалі залишатиметься непорушною. Вікторія Нуланд підкреслила непохитну відданість США принципу “Жодних домовленостей про Україну без України” на переговорах з Росією та будь-якими іншими країнами", - повідомляє прес-служба МЗС України в четвер.

Також співрозмовники обговорили підготовку до візиту президента України Володимира Зеленського в США і наголосили на обопільній налаштованості зробити його максимально змістовним і результативним.

Як повідомлялося, президент Сполучених Штатів Джо Байден під час зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним у Женеві заявив про повну підтримку територіальної цілісності України з боку США.

Американський президент також повідомив, що в ході зустрічі він висловив Путіну свій погляд на Мінські домовленості.

"Він не суперечив мені. Однак, зрозуміло, відмінності (у поглядах на реалізацію цих домовленостей - ІФ) були", - наголосив Байден.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА