07:38 18.06.2021

Кулеба: Тема подальшого залучення США в процес мирного врегулювання в Україні буде головною під час візиту Зеленського до Вашингтону

2 хв читати
Кулеба: Тема подальшого залучення США в процес мирного врегулювання в Україні буде головною під час візиту Зеленського до Вашингтону

Тема подальшого залучення США в процес мирного врегулювання в Україні буде ключовою під час візиту президента України Володимира Зеленського в Вашингтон, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Ми зараз увійшли в цю стадію підготовки візиту президента. Безумовно, тема подальшого залучення Сполучених Штатів у процес мирного врегулювання буде ключовою під час цього візиту. Там буде багато інших важливих тем, але це буде тема номер один", - сказав Кулеба в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" у четвер.

Він зазначив, що у нього є достатньо підстав стверджувати, що Сполучені Штати і хочуть, і можуть бути залучені до процесу мирного врегулювання.

"Зверніть увагу на одну деталь: звідки взялася зустріч Байдена і Путіна? Вони поговорили саме в розпал ескалації уздовж українського кордону. Саме в цей час президент Байден подзвонив Путіну і сказав йому дуже чітко, що те, що він робить на кордоні - неприйнятно, те, що він робить в Україні - неприйнятно, і що він готовий поруч сісти і проговорити цю ситуацію, а також всі інші розбіжності, які є між Сполученими Штатами і РФ", - пояснив міністр.

Також Кулеба зазначив, що візит Зеленського в США може багато змінити в плані виведення відносин України і США на новий рівень у сфері безпеки.

"Він може змінити багато що в плані виведення наших відносин на новий рівень у сфері саме безпеки. Ви знаєте, що вже станом на сьогодні Сполучені Штати є основним союзником, партнером України в питаннях безпеки, зміцнення нашої оборони. Нам завжди є про що поговорити", - зазначив він.

Глава МЗС додав, що обговорив із заступником державного секретаря США Вікторією Нуланд підготовку візиту Зеленського.

"І мене дуже тішить, що і американська сторона хоче бачити не церемоніальний візит, а візит, який принесе конкретні результати. Це повністю збігається з нашим баченням, і ми вже працюємо над його організацією", - наголосив він.

Як повідомлялося, президент США запросив президента України відвідати Білий дім у липні.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА