12:04 18.06.2021

САП оскаржила виправдувальний вирок екс-нардепу Левусу

1 хв читати
САП оскаржила виправдувальний вирок екс-нардепу Левусу

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) оскаржила виправдувальний вирок Вищого антикорупційного суду (ВАКС) у справі про обвинувачення екс-нардепа Андрія Левуса в незаконному отриманні компенсації на витрати з оренди номера в готелі "Київ", повідомляє САП.

"18 червня 2021 року прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в установленому законом порядку подав апеляційну скаргу на вирок ВАКС, яким народного депутата України VIII скликання визнано невинуватим у незаконному отриманні компенсації на витрати з оренди номера в готелі "Київ", - ідеться в повідомленні прокуратури в Telegram-каналі.

За інформацією САП, обвинувачення вважає вирок незаконним, оскільки висновки суду, викладені в ньому, не відповідають фактичним обставинам кримінального провадження.

У прокуратурі зазначають, що під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів, які свідчать про вчинення депутатом кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

"Так, попри наявність у власності квартири в столиці, депутат отримав із державного бюджету як компенсацію 543,9 тис. грн", - наголошують у САП.

У повідомленні не зазначено ім'я екс-нардепа, проте, як розповіло агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, йдеться про Андрія Левуса, якого обвинувачували в тому, що він незаконно отримав від держави компенсацію за оренду готельного номера в 2014-2017 рр., нібито маючи одночасно власне житло в столиці.

Сума компенсації - 543,9 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА