13:21 18.06.2021

Гірники з Кіровоградщини призупинили акцію протесту біля Офісу президента - Волинець

1 хв читати
Гірники з Кіровоградщини призупинили акцію протесту біля Офісу президента - Волинець

Кіровоградські шахтарі вирішили тимчасово призупинити акцію протесту в Києві біля Офісу президента, повідомив голова Незалежної профспілки гірників, нардеп Михайло Волинець.

За його словами, за підсумками протестного дня в четвер, зустрічі в Міненерго, делегація протестувальників ДП "Схід ГЗК" вирішила призупинити акцію протесту в Києві.

"На вівторок, 22 червня, призначено розширену нараду в Міненерго щодо подальшої роботи "Схід ГЗК". За підсумками зустрічі уранники вирішать, чи продовжувати акцію протесту", - написав Волинець на своїй сторінці у Facebook.

Він також повідомив, що у п'ятницю розмовляв із прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем "щодо критичної ситуації на уранових шахтах "Схід ГЗК", щодо зарплатної заборгованості перед шахтарями-вугільниками". "Глава уряду в темі. Але не зрозуміло, чому затягується вирішення стратегічно важливих для енергетичної незалежності питань", - зазначив профлідер.

Шахтарі ДП "Схід ГЗК" вимагали виплати зарплати, починаючи з квітня. Гірники перекривали траси в Кіровоградській області. Після перекриття доріг представники гірників "Схід ГЗК" виїхали до Києва, де вирішили продовжувати акцію протесту.

Шахтарі урановидобувних шахт "Інгульська" та "Новокостянтинівська" ДП "Схід ГЗК" відмовилися спускатися в шахти на знак протесту проти невиплати заробітної плати та відпускних.

На думку шахтарів, борг із зарплат становить близько 170 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА