13:25 18.06.2021

В одеський порт зайшли два кораблі країн НАТО - ЗМІ

2 хв читати
В одеський порт зайшли два кораблі країн НАТО - ЗМІ

Два військових кораблі, що належать країнам, які входять до складу Північноатлантичного альянсу, в п'ятницю, 18 червня, увійшли в одеський морський порт.

Як повідомляє одеське видання "Думская" з посиланням на власного кореспондента, в порт зайшов британський есмінець HMS Defender ("Захисник") D36 і голландський HNMLS Eversten F805. Проведення кораблів здійснили буксири портофлоту "Булат" і "Патріот".

"Британські есмінці типу 45 не вперше в Одесі - декілька років тому у нас гостювали HMS Duncan (2017 і 2019) і HMS Dragon (2020 рік), але Defender у Чорному морі вперше. "Захисник" увійшов до складу королівського флоту в березні 2013 року. Повна водотоннажність 8500 тонн, довжина 152 метри, ширина 21, осадка більше ніж сім метрів, швидкість понад 30 вузлів", - повідомляють журналісти.

Вони додають, що Defender оснащений артилерійською 114-мм установкою Mark 8 Mod, парою 20-мм Mark 15 Phalanx і двома 30-мм "Ерлікон".

"Ракетне озброєння - 2×4 пускових установки протикорабельних ракет "Гарпун" і 48 пускових установок для ракет "Астер-15" або "Астер-30". В ангарі два вертольоти "Лінкс" або один "Мерлін", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що Eversten заходив у Чорноморський регіон у 2019 році, проте гостював у Трабзоні, Поті та Констанці. Корабель увійшов до складу ВМС Нідерландів у червні 2005 року. Довжина 144 метри, ширина 19, осадка п'ять метрів. Повна водотоннажність понад 6000 тонн, екіпаж понад 200 осіб, швидкість понад 28 вузлів.

Артилерійське озброєння голландського судна складається з однієї 127-мм гармати головного калібру "Oтобреда" Мк100, семиствольної 30-мм артустановки "Голкіпер", пари "Ерлікон", кулеметів "Браунінг".

"Ракетне озброєння - вісім протикорабельних ракет "Гарпун" і 40 пускових установок вертикального старту Mк41 для ЗКР "Стандарт" SM2 Блок IIIА (боєзапас 32 ЗКР), "Сі Спарроу" RIM-7Р (чотири осередки, боєзапас 32 ЗКР). Торпедна зброя - два двотрубних 324-мм торпедних апарати Mк32 (для торпед Mк46). В ангарі вертоліт NH-90", - додають журналісти видання.

Зазначається, що кораблі входять в ескорт новітнього британського авіаносця "Квін Елізабет", що вийшов нещодавно у кругосвітній похід, і незадовго до заходу в Одесу вони обидва провели спільні маневри з американським есмінцем USS Laboon DDG58.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд ухвалив вирок голові компанії "Metalhouse LLC" і його спільнику за співпрацю з бізнесменом Курченком

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА