13:41 18.06.2021

Правоохоронці викрили угруповання, яке викрадало вугілля з вантажних вагонів "Укрзалізниці"

2 хв читати
Правоохоронці викрили угруповання, яке викрадало вугілля з вантажних вагонів "Укрзалізниці"

Співробітники Державного бюро розслідувань і Служби безпеки України затримали членів злочинної організації, яка розкрадала вугілля та інше майно з вантажних вагонів "Укрзалізниці", повідомляє ДБР.

"За даними слідства, це злочинне утворення було добре організоване, мало чітку структуру та ієрархію. До організації входило понад 30 осіб з-поміж правоохоронців, працівників залізниці та цивільних громадян", - ідеться в повідомленні, розміщеному в п'ятницю на сайті ДБР.

За інформацією бюро, зловмисники ретельно планували пограбування. "Щоб пограбувати потяг, його зупиняли у визначеному місці члени банди, які працювали у воєнізованій охороні залізниці. Потім інші учасники організації перевантажували вугілля у вантажівки. Угруповання мало у своєму розпорядженні десятки вантажівок, якими вони караваном вивозили викрадене. За один раз група могла вкрасти до 100 тонн вугілля, на операцію витрачалося лише від 30 хв до 1 години", - наголошується в повідомленні.

У ДБР повідомляють, що "прикриття" злочинної діяльності від правоохоронних органів забезпечували співробітники поліції в Запорізькій області, які входили до угруповання.

"За попередніми підрахунками, на крадіжках вугілля ділки мали мільйонні прибутки", - йдеться в повідомленні.

У ДБР інформують, що документування протиправної діяльності тривало близько року. Наразі слідчі ДБР повідомили про підозру сімом особам: громадянці України, яка створила злочинну організацію, двом інспекторам поліції в Запорізькій області за участь у злочинній організації та пособництво, начальнику однієї зі стрілецьких команд "Укрзалізниці" - також за статтею про участь у злочинній організації та пособництві.

Крім того, про підозру повідомлено ще трьом цивільним особам.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура, оперативний супровід - ДБР і УСБУ в Запорізькій області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА