18:25 18.06.2021

РНБО запроваджує повний пакет санкцій проти Дмитра Фірташа та Павла Фукса - Данілов

2 хв читати
РНБО запроваджує повний пакет санкцій проти Дмитра Фірташа та Павла Фукса - Данілов

Рада національної безпеки і оборони запровадила персональні санкції проти українського бізнесмена Дмитра Фірташа, заявив секретар РНБО Олексій Данілов під час брифінгу в п'ятницю.

"Сьогодні були введені санкції стосовно Фірташа Дмитра Васильовича, повний пакет, який може наша країна застосувати проти цього пана", - заявив Данілов.

Він також додав, що санкції було запроваджено стосовно російського бізнесмена Павла Фукса, який, як показали перевірки апарату РНБО, причетний до незаконного отримання ліцензій на видобуток корисних копалин в Україні.

"Як і обіцяв президент України Володимир Зеленський, влада починає наводити лад у сфері надрокористування. І ми домовилися, що до 1 вересня всі ліцензії, які є в нашій країні, будуть на Геоінформаційному порталі. Ви всі їх будете бачити. Усі ліцензії, які є у нас, а їх більше ніж 3 тисячі, усе суспільство знатиме, де вони знаходяться, в якому стані, хто є їхнім власником, і на підставі чого та коли вони їх отримали", - зазначив Данілов.

Секретар РНБО зауважив, що санкції стосовно Фірташа пов'язані з "його участю в титановому бізнесі". "Це постачання сировини, яка потім йде, і це відстежене нашими розвідниками... на військові підприємства РФ. І ми не можемо допустити, щоб це тривало", - пояснив він.

Як наголосив Данілов, окрім Фірташа, санкції будуть застосовані "до тих підприємств, які безпосередньо афілійовані з ВПК РФ, які використовують цей титан саме у військовій сфері".

За словами секретаря РНБО, санкції стосовно Фукса застосовані у зв'язку з компанією "Голден Деррік".

Він пояснив, що йдеться про 19 ліцензій на видобуток вуглеводнів, які РНБО вирішила анулювати 19 березня цього року. Данілов пояснив, що ці 19 компаній були зареєстровані 6 грудня 2018 року однією людиною - Віталієм Лупетом за однією адресою в Олександрії (Кіровоградська обл.). "І через дуже короткий час ця людина отримала 19 ліцензій на вуглеводні. Ми вважаємо, що за цими діями стоять представники Російської Федерації. Ми на цьому наполягали на наших засіданнях, і сьогодні, як результат цих перевірок, стосовно російського бізнесмена Павла Фукса було введено повний комплект санкцій саме за участь у цих процесах і цих речах", - зазначив Данілов.

У свою чергу Фукс у січні 2021 року повідомив в інтерв'ю "Радіо НВ", що остаточно відмовився від можливої участі в цих активах. "Довго перевіряли їх, дивилися. Це - greenfield, дуже ризикований. Там порожня земля. Потрібні дуже дешеві гроші, щоб ризикувати. Я маю, де розміщувати гроші вигідніше", - пояснив бізнесмен.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА