10:58 19.06.2021

Білий дім спростував інформацію про те, що США призупинили виділення військової допомоги Україні

1 хв читати
Білий дім спростував інформацію про те, що США призупинили виділення військової допомоги Україні

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі спростувала повідомлення ЗМІ про нібито припинення виділення США військової допомоги Україні.

"Думка про те, що ми стримуємо допомогу Україні у сфері безпеки, - це нонсенс. Буквально минулого тижня, напередодні саміту США-Росія, ми надали пакет допомоги у сфері безпеки на суму $150 млн, зокрема летальну допомогу. Тепер ми надали всю суму, виділену Конгресом у рамках ініціативи допомоги Україні у сфері безпеки", - сказала Псакі в заяві, опублікованій на сайті Білого дому в суботу.

Вона зазначила, що за два дні до саміту президент Байден виступив на сцені перед усім світом у НАТО і сказав, що США продовжать робити так, щоб Україна "мала можливість продовжувати протистояти фізичній агресії Росії".

"Ми також підготували резервні фонди на випадок подальшого вторгнення Росії в Україну. Як президент Байден безпосередньо сказав президенту Путіну, ми будемо непохитно підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України", - наголосила прес-секретар.

Раніше видання Politico з посиланням на чотири джерела, знайомі з ситуацією, повідомило, що Білий дім тимчасово заморозив виділення Україні пакету військової допомоги, яка, як планувалося спочатку, стала б відповіддю на розгортання російських військ біля України.

За даними джерел видання, вартість планованого пакету допомоги, включно з летальним озброєнням, становить до $100 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

МЗС України про доповідь Комісії ООН: Зафіксовані злочини РФ "свідчать про масштаб звірств, якого Європа не бачила з часів Другої світової війни"

Міноборони України запроваджує нову процедуру отримання офіцерського звання для мобілізованих медиків

Сенатор США Грем сподівається, що 2024-й стане роком якісної переваги українських сил і зазначив важливість ухвалення закону про мобілізацію

Зеленський подякував ЄС за створення нового фонду допомоги Україні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА