11:44 19.06.2021

Кількість госпіталізованих з отруєнням після відвідин харківських ресторанів продовжує зростати

1 хв читати
Кількість госпіталізованих з отруєнням після відвідин харківських ресторанів продовжує зростати

Станом на ранок суботи, 19 червня, до медичних закладів надійшло 78 осіб після відвідин харківських ресторанів "Якіторія" і "Мафія", повідомила прес-служба Харківської міськради.

"Зокрема, шість хворих були доставлені цієї ночі в міську лікарню №3, ще одна людина госпіталізована в Краснокутську за місцем проживання... Також дорослі та діти, які отруїлися в кафе, проходять лікування в міській клінічній лікарні №31 і міській дитячій клінічній лікарні №19", – йдеться в повідомленні.

Всім пацієнтам було поставлено діагноз - ентероколіт.

Як повідомлялося, 17 червня в Харкові було зафіксовано спалах кишкових інфекцій. Опитування хворих під час госпіталізації свідчить, що вони пов'язують своє захворювання з вживанням готових страв (переважно суші) в закладі громадського харчування ТОВ "Ресторація №1" (Ресторани "Якіторія", "Мафія").

За фактом отруєння людей було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам і масовим отруєнням) КК України.

18 червня заступник міського голови Харкова Світлана Горбунова-Рубан повідомила, що, оскільки у відділенні міської клінічної лікарні №31, куди госпіталізують інфекційних хворих під час пандемії, зайняті всі ліжка, частину хворих відвезли до Валківської ЦРЛ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА