17:49 19.06.2021

Дугарь відвідала Офіс президента для зустрічі на майданчику Ради із забезпечення прав осіб, які брали участь у захисті України – Подоляк

2 хв читати
Дугарь відвідала Офіс президента для зустрічі на майданчику Ради із забезпечення прав осіб, які брали участь у захисті України – Подоляк

Військова медсестра Яна Дугарь, обвинувачена в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, відвідувала Офіс президента в суботу для участі в зустрічі на майданчику Консультативної ради з питань забезпечення гарантій прав і основних свобод осіб, які брали участь у захисті України, заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк

"Якщо прибрати конспірологію і сенсації. Сьогодні в Офісі президента відбулася зустріч за участю Яни Дугарь на майданчику Консультативної ради з питань забезпечення гарантій прав та основних свобод осіб, які брали участь у захисті України. Ця рада була створена президентом Володимиром Зеленським за пропозицією керівника Офісу президента Андрія Єрмака в березні цього року для відстоювання прав людей, які захищали нашу країну. Очолює її Олена Вербицька. На розгляді цієї ради перебуває вже понад 300 справ", – розповів Подоляк у коментарі, переданому агентству "Інтерфакс-Україна".

"У зустрічі з пані Дугар разом з її адвокатами брали участь Олена Вербицька, Андрій Смирнов, Костянтин Машовець та Андрій Ляхович. Також до зустрічі приєднався Андрій Єрмак – на короткий час перед іншою нарадою", – додав він.

Подоляк наголосив, що Офіс президента не втручається в судові процеси і не застосовує так зване "телефонне право", а державну владу непокоїть тільки питання справедливості.

"Але оскільки в суспільстві є сумніви щодо того, як відбуваються певні процеси, які висуваються звинувачення, на майданчику Консультативної ради в Офісі президента може здійснюватися відповідна комунікація та аналіз існуючих процесів, які викликають резонанс. Зокрема, для нас принципово - щоб було встановлено і представлено суспільству цілковиту правду у справі про вбивство Павла Шеремета. Саме для цього і застосовуються наявні цивілізовані інструменти без будь-якого втручання у відповідний судовий процес", – пояснив він.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Дугарь відвідала Офіс президента і, ймовірно, зустрічалася з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА