17:56 19.06.2021

Київ планує запровадити низку цифрових сервісів для ефективного міського управління та комфорту киян - Кличко на iForum

3 хв читати
Київ планує запровадити низку цифрових сервісів для ефективного міського управління та комфорту киян - Кличко на iForum

 У Києві планується впровадити низку цифрових сервісів для ефективного міського управління і комфорту городян. Зокрема, йдеться про контроль безпеки в місті за допомогою інтелектуальних камер відеоспостереження, створення комфортного паркувального простору і сервісів для використання, а також про розвиток міського додатку "Київ Цифровий", розповів міський голова столиці Віталій Кличко.

"Систему технологічного - "розумного" управління містом Київ почав впроваджувати першим в Україні, більше шести років тому. Стартували ми тоді з "відкритого бюджету", який нам допомагали запускати німецькі партнери. Далі була система ProZorro, яку ми впровадили теж першими, система електронних петицій, і багато електронних сервісів для киян. І сьогодні я можу сказати, що система управління містом перебуває в моєму кабінеті. На великому екрані в онлайн-режимі я можу оперативно реагувати на процеси, що відбуваються в місті. Або ж - з планшета, якщо я десь на виїзді і перебуваю не в мерії", - розповів Кличко на конференції iForum – 2021.

Він також розповів про проект щодо моделювання ситуацій і створення ефективної транспортної моделі міста, яка дасть можливість в онлайн-режимі аналізувати завантаженість доріг, планувати капітальні ремонти старих і будівництво нових інфраструктурних об'єктів, ґрунтуючись на реальних даних і потребах столиці.

"Таку модель Київ планує створити у 2022 році. У нас вже є дані, які можна використовувати не тільки для аналізу поточної ситуації, а й для подальшого прогнозування. Як зміняться потоки транспорту через ремонт дороги? Як вплине погодна ситуація на завантаженість доріг? Яких маршрутів громадського транспорту не вистачає киянам? На ці питання зможемо отримати відповідь завдяки моделюванню. А наступний крок - інтелектуальне управління трафіком. Це дасть змогу збільшити пропускну здатність доріг і заощадити час на пересування містом", - зазначив мер.

Він також нагадав про елементи "розумного міста", які вже кілька років працюють у Києві. Зокрема - система електронних петицій та громадський бюджет.

"Це - перш за все, інструменти електронної демократії. Коли кожен житель може брати участь у розвитку свого району, міста. Вносити свої пропозиції та реалізовувати проекти. Тільки за 4 роки існування громадського бюджету в столиці реалізували понад 1000 проектів, ініціаторами яких були кияни. Цього року голосування за проекти на наступний рік розпочнеться 17 серпня", – розповів Кличко.

"Цього року ми плануємо забезпечити повне покриття міста бездротовою мережею ІоТ, до якої поступово підключимо мільйони інтелектуальних пристроїв-сенсорів. Для чого? Щоб найближчим часом ми могли здійснювати: моніторинг якості повітря і водойм, дистанційний контроль мікроклімату в навчальних закладах і закладах охорони здоров'я, контроль і оптимізацію вивезення сміття, дистанційне зняття показників лічильників, контроль доступу в підвали, дахи, ліфтові шахти в житлово-комунальному господарстві та багато інших інструментів для ефективного управління і для комфорту киян", – додав він.

Також мер запросив учасників iForum брати участь в обговоренні майбутнього міста в рамках "Kyiv Digital Conf", який відбудеться в столиці 24 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА