21:40 19.06.2021

Разумков: У найближчий рік Україна не зможе стати членом НАТО

2 хв читати
Разумков: У найближчий рік Україна не зможе стати членом НАТО

Уже цього року Україна не зможе стати членом Північноатлантичного альянсу НАТО, в теорії - можливо протягом 10 років, повідомив спікер Верховної Ради Дмитро Разумков.

"Якщо ми говоримо про найближче майбутнє, то це який термін? Для кожного він свій. Сказати, що це відбудеться через рік? Ні. Давайте будемо відверті, за рік це зробити ми не зможемо", - сказав Разумков у суботньому інтерв'ю виданню "Радіо Свобода".

За словами глави парламенту, існує необхідність переконання партнерів України і впровадження великої кількості реформ для відповідності стандартам НАТО щодо обороноздатності і забезпечення української армії.

"З іншого боку, ми розуміємо, що це не лише військовий блок, а й гуманітарна організація, з якою ми також багато років співпрацюємо і рухаємося в цьому напрямку. Я впевнений, що ми досягнемо цієї мети. Але цей шлях буде непростий. І сказати, що він буде короткий, я думаю, що теж", - вважає Разумков.

Він припустив, що протягом 10 років Україна зможе теоретично стати членом Альянсу, але це буде залежати не тільки від української держави. "10 років – теоретично це можливо. Я намагаюся не обіцяти того, в чому я не впевнений. А тут залежить не лише від мене, не лише від української сторони, але й від багатьох чинників, які сьогодні знаходяться як в Україні, так і за її межами", - зазначив Разумков.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА