11:04 20.06.2021

Рада має намір найближчим часом розглянути законопроект про деолігархізацію – Разумков

2 хв читати
Рада має намір найближчим часом розглянути законопроект про деолігархізацію – Разумков

Спікер парламенту Дмитро Разумков, заявив, що Верховна Рада України найближчим часом має намір розглянути законопроект №5599 щодо бізнесменів, які мають економічний або політичний вплив серед громадськості.

"На наступному пленарному тижні або через тиждень, залежно від того, коли він буде підготовлений Комітетом до розгляду, ми зможемо побачити законопроект в залі", – сказав Разумков в інтерв'ю виданню "Радіо Свобода", повідомила прес-служба парламенту.

За його словами, такий закон допоможе впорядкувати суспільні відносини між чиновниками і представниками великого бізнесу.

Разумков зазначив, що підтримує ідею декларування чиновниками своїх зустрічей із представниками великого бізнесу. Водночас спікер переконаний, що формувати Реєстр олігархів має не Рада національної безпеки і оборони (РНБО), а спеціальний державний орган.

"Закон прописаний на 10 років. Сьогодні ми маємо одного президента і розуміємо, як він діятиме. Але після його каденції потрібно мати запобіжники, які не дають змоги використовувати цей механізм не на користь держави", – сказав Разумков.

Водночас він зазначив, що необхідно створити в Україні законодавство про лобіювання. "Мені здається, що має бути закон про лобіювання. Не в тому негативному сенсі, який зараз в суспільстві. А в тому варіанті, який ми можемо бачити в США, в Європі, де лобісти відстоюють інтереси бізнесу, не порушуючи закон, вони декларують свої доходи, свої контакти. Це допоможе вивести в публічну площину те негативне, що поки що присутнє в українській політиці", – пояснив Разумков.

Він додав, що підготовка відповідної законодавчої ініціативи є питанням недалекої перспективи. "Ми займатимемося цим законопроектом. І незабаром він з'явиться в стінах Верховної Ради України", – підсумував глава парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА