13:22 20.06.2021

ВМС ЗСУ провели в Чорному морі тактичні навчання з виконанням бойових вправ

2 хв читати
ВМС ЗСУ провели в Чорному морі тактичні навчання з виконанням бойових вправ

У заздалегідь визначених районах Чорного моря військово-морські сили Збройних сил України провели тактичні навчання корабельної десантної групи, до яких був залучений дивізіон надводних кораблів, підрозділи морської піхоти, морська авіація та авіація Повітряних сил.

Як повідомляє прес-служба ВМС ЗСУ, навчання проводилося в кілька етапів. Після приведення корабельної десантної групи у вищу ступінь бойової готовності, було здійснено завантаження особового складу та техніки, вихід з пункту базування, розгортання корабельної десантної групи до районів формування десанту.

"Відпрацювання організації протикатерної оборони українськими військовими здійснювалось з виконанням вправ корабельної десантної групи на полігонах бойової підготовки", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що українські моряки здійснювали тактичне маневрування, передачу вантажів на ходу, надавали допомогу аварійному кораблю з висадкою аварійно-рятувальної групи, буксирували пошкоджений корабель тощо.

"Тактичні епізоди протикатерної оборони корабельної десантної групи на переході морем ми здійснювали з фактичним виконанням бойових вправ по морськім цілям. До епізоду долучались бойові розрахунки морської піхоти, які показали високу готовність та добрий вогневий показник", - розповів командир флотилії капітан 1 рангу Юрій Федаш.

Він наголосив, що до висвітлення надводної обстановки і передачі інформації на командний пункт корабельної десантної групи залучалися літаки морської авіації.

"Також особливостями цих навчань було те, що ми вперше використовували надувні мішені типу "Killer Tomatoes", які використовуються в країнах-членах НАТО", - додав Федаш.

Зазначається, що до наступного тактичного епізоду "бій за висадку" долучалася бомбоштурмова авіація Повітряних сил, а також вертольоти вогневої підтримки морської авіації.

Висадка морського десанту на необладнане узбережжя була здійснена морським і повітряним способами.

При залученні карабельно-катерного складу корабельної десантної групи і бойових розрахунків морської піхоти, яка виконувала бойові вправи з колективної зброї, українські військові відпрацювали тактичний епізод вогневої підтримки військ що діють на приморському напрямку.

"Тактичне навчання корабельної десантної групи було підготовчим. На ньому відпрацьовувалось злагодження корабельно-катерного складу, а також командного пункту корабельної десантної групи. В цілому екіпажі показали добрий рівень бойової підготовки", - зазначив Федаш.

Він додав, що завдяки таким навчанням ВМС ЗСУ підтримують належний рівень бойової готовності корабельно-катерного складу до виконання поставлених завдань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА