19:25 20.06.2021

У Вірменії завершилися парламентські вибори

2 хв читати
У Вірменії завершилися парламентські вибори

Позачергові парламентські вибори в Вірменії завершилися о 20:00 за місцевим часом (19:00 за Києвом).

За даними на 17:00 (16:00 за Києвом) у виборах взяли участь 38,17% виборців. Остаточні дані щодо явки надійдуть о 20:00 за київським часом.

У виборах брали участь 25 політичних сил.

Основна боротьба розгорнулася між партією чинного в.о. прем'єра Нікола Пашиняна "Громадський договір" і сформованим екс-президентом Робертом Кочаряном партіями "Відроджувана Вірменія" і "Дашнакцутюн" блоком "Вірменія". Кандидатами на пост прем'єра є Пашинян і Кочарян.

Голосування проводилося виключно на території Вірменії. Порогу явки немає. Прохідний бар'єр для партійних блоків - 7%, для партій - 5%.

Перші дані про результати виборів надійдуть після 23:00 за Києвом.

Окрім політичних сил Пашиняна і Кочаряна у виборах брали участь сформований партіями екс-президента Вірменії Сержа Саргсяна і екс-директора Служби нацбезпеки Артура Ванецяна "Республіканська" і "Вітчизна" блок "Маю честь", очолювана першим президентом Вірменії Левоном Тер-Петросяном партія "Вірменський національний конгрес", очолювана депутатом парламенту Вірменії Едмоном Марукяном партія "Світла Вірменія", очолювана одним із найбільших вірменських бізнесменів Гагиком Царукяном партія "Процвітаюча Вірменія".

Екзит-поли у Вірменії не проводилися.

Опитування вірменського представництва Gallup International Association, проведене18 червня, зазначило, що за блок "Вірменія" на чолі з Кочаряном готові проголосувати 28,7% виборців, за партію Пашиняна ''Громадський договір'' - 25,2%. За блок Ванецяна "Маю честь" - 10,8%, за партію ''Процвітаюча Вірменія'' - 5,4%, за партію "Світла Вірменія" - 5,2%.

Згідно з Конституцією, у разі, якщо в результаті виборів або в результаті формування коаліцій у парламенті не вдасться організувати конституційну більшість, буде призначено другий етап дострокових виборів.

Парламентська більшість отримає право сформувати новий уряд Вірменії і висунути свого кандидата на пост прем'єр-міністра.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА