10:46 22.06.2021

У київському управлінні ДПС викрили схему з ухилення від сплати майже 2,5 млрд грн податків

1 хв читати
У київському управлінні ДПС викрили схему з ухилення від сплати майже 2,5 млрд грн податків

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань Києва викрили на корупції посадових осіб столичного управління Державної податкової служби, які допомагали підприємцям ухилятися від сплати податків на приблизно 2,5 млрд грн, повідомляє прес-служба ДБР.

"Під час досудового слідства співробітники ДБР встановили, що чиновники податкової служби вступили в змову з представниками декількох комерційних структур, що займаються реалізацією підакцизної продукції. Податківці, згідно з чинним законодавством, мали блокувати реєстрацію податкових накладних цих фірм, віднесених до ризикових, в обмін на що вони за неправомірну винагороду не "помічали" грубих порушень податкового законодавства", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому у вівторок.

Зазначається, що протиправна схема діяла з середини минулого року і давала змогу зловмисникам ухилитися від сплати податків на приблизно 2,5 млрд грн.

Правоохоронці здійснили обшуки в службових приміщеннях ДПС у Києві, під час яких вилучили речі та документи, які будуть залучені до матеріалів справи.

"Кримінальне провадження розпочато за статтею зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до шести років. Досудове розслідування триває", - наголошують правоохоронці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА