11:09 22.06.2021

За вихідні в Україні потонули 40 осіб, із них шестеро дітей

2 хв читати
За вихідні в Україні потонули 40 осіб, із них шестеро дітей

Протягом трьох вихідних на водних об'єктах України загинули 40 осіб, з яких шестеро - діти, повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій у вівторок.

"Літня спека змушує людей активно відправлятися на пляжі до водойм країни. Однак очікування радісного відпочинку не завжди виправдовуються, адже нехтування елементарними правилами безпеки нерідко призводить до трагічних наслідків - травмування чи загибелі громадян під час купання. Так, за три вихідних на водних об'єктах України загинули 40 осіб, з них – шестеро дітей! Ще 23 людини врятовані", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, зазначається, що 20 червня на Київському водосховищі поблизу с. Лебедівки, Вишгородського району, під час купання потонули три людини (члени однієї сім'ї), із них – двоє дітей. Дівчинку, 2017 року народження, з води підняли відпочивальники і передали медикам, дорогою до лікарні дитина померла. Пошуки ще двох осіб – чоловіка, 1985 року народження, і дівчинки, 2010 року народження, - тривають.

"Того самого дня на р. Кам'янці в с. Трилісах, Фастівського району Київської області, внаслідок перевертання човна семеро осіб опинилися у воді. Шестеро з них вибралися на берег самостійно, а одна людина - зникла. Згодом тіло загиблої жінки, 1965 року народження, підняли з води та передали слідчо-оперативній групі поліції", - повідомляють рятувальники.

Вони додають, що 21 червня в с. Світязі, Ковельського району (Волинська обл.), на озері Світязь місцеві жителі витягли з води тіло дівчинки, 2005 року народження, яка потонула під час купання.

"У більшості випадків люди гинуть на воді через власну необережність, тому, вирушаючи до водойм, будьте вкрай обережними і відповідальними", - закликають у ДСНС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА