12:07 22.06.2021

Причиною вибуху в будинку в Білогородці може бути і газ, і вибухонебезпечний предмет - начальник ДСНС Київщини

2 хв читати
Причиною вибуху в будинку в Білогородці може бути і газ, і вибухонебезпечний предмет - начальник ДСНС Київщини

Причини вибуху в п'ятиповерховому житловому будинку в с. Білгородці Київської області, який призвів до пожежі та загибелі людини, встановить слідство, заявив голова ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області Василь Слободяник.

"Причин вибуху, ймовірно, може бути декілька: і газ, і вибухонебезпечні предмети, які могли бути в одній із квартир третього поверху. Поки що слідство встановлює. Працюють лабораторії, взято додаткові зразки, і тоді буде встановлено причину вибуху", - розповів він журналістам. Трансляцію вів телеканал "Україна 24".

Він зазначив, що спеціальна комісія вже почала розглядати питання компенсацій постраждалим унаслідок пожежі.

"Якщо ж комісія попрацює і фінансів, які є на місцевому рівні, буде недостатньо, то комісія ДСНС районного рівня звертатиметься до обласного рівня для того, щоб було виділено додаткове фінансування", - додав він.

Рішення про компенсації має ухвалити комісія у вівторок, 22 червня. Конкретних сум поки що не називали.

У понеділок, 21 червня, в селі Білогородці Бучацького району Київської області в п'ятиповерховому житловому будинку в квартирі на третьому поверсі стався вибух із подальшим горінням. Одна людина загинула. Двоє людей, зокрема дитина, 2008 року народження, були госпіталізовані. Ще шестеро людей постраждали, але після огляду медпрацівниками від госпіталізації відмовилися.

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття у зв'язку із загибеллю людини і потребував встановити причини вибуху. Також він зажадав від місцевої влади й обласної державної адміністрації надати всю необхідну допомогу постраждалим і тим, хто був евакуйований зі своїх будинків.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА