13:45 22.06.2021

Правоохоронці ліквідували канал постачання героїну до Європи з Ірану - Клименко

2 хв читати
Правоохоронці ліквідували канал постачання героїну до Європи з Ірану - Клименко

Правоохоронці України та Молдови ліквідували канал постачання героїну з Ірану до Європи, затримано сімох учасників угруповання, вилучено понад 200 кг героїну, повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

"235 кілограмів вилученого героїну на понад EUR10 млн, сімох учасників транснаціональної групи наркодилерів затримали - це результат спільної спецоперації правоохоронців України та Молдови. Потужний канал постачання героїну з Ірану до країн Євросоюзу ліквідовано", - написав Клименко на своїй сторінці у Facebook.

Він повідомив, що зловмисники діяли за ретельно продуманою схемою: створили декілька фіктивних будівельних фірм і переправляли наркотики під виглядом будматеріалів.

"Героїн маскували в муляжах - пустотілих цеглинах. З Ірану наркотик подорожував транзитом через Україну до Молдови, де наркодилери орендували цілий склад для розфасовки "товару". Потім цей героїн мав потрапити на "чорний ринок" Євросоюзу", - розповів голова Нацполіції, зазначивши, що ця спецоперація - вдалий результат ефективного міжнародного співробітництва правоохоронців.

У повідомленні прокуратури АР Крим уточнюється, що сімох членів організованої злочинної групи затримали в Молдові, їм оголошено підозри та обрано запобіжні заходи відповідно до законодавства Республіки Молдова.

"Громадяни Республік Туреччини та Молдови налагодили схему постачання героїну з Ісламської Республіки Іран до країн Євросоюзу через територію нашої держави, зокрема, із використанням тимчасово окупованого півострову", - наголошується у повідомленні.

За інформацією прокуратури АР Крим, спільники залучили до злочинної схеми ще п'ятьох громадян Молдови, які зустрічали вантажівки з наркотичними засобами та перепаковували їх для переправи.

У прокуратурі інформують, що наразі правоохоронці автономії готують повідомлення про підозри фігурантам у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ч. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, збут наркотичних засобів) та ч. 2 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин) КК України.

"Проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення інших членів наркоугруповання, що перебувають і на території нашої держави, і за її межами", - йдеться в повідомленні прокуратури Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА