17:46 22.06.2021

Правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві та підпалі будинку в Білогородці Київської області

2 хв читати
Правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві та підпалі будинку в Білогородці Київської області

Правоохоронці затримали жителя Білогородки, якого підозрюють у вбивстві та підпалі житлового будинку в селі Білогородка Київської області для приховування злочину.

"Затримано підозрюваного, чоловіка 1978 року народження, моряка далекого плавання, який проживає у Білогородці", - розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі ГУ Нацполіції в Київській області.

Як зазначають правоохоронці, вбивство було скоєно з особливою жорстокістю - підозрюваний перерізав знайомому горло, вирізав серце, а потім підпалив.

"Щоб приховати цей злочин, він скоїв підпал, за попередніми даними, обливши приміщення вибуховою сумішшю", - додали в главку.

Як зазначив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, злочин міг бути скоєний у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння.

"Людину було вбито, ножем було вирізано серце. Думаємо, експерти мають сказати, чи не було скоєно цей злочин під впливом наркотичного або алкогольного засобу", - сказав Геращенко в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, мотиви скоєння злочину поки що не ясні, їх встановить слідство.

"Під час вживання алкогольних або наркотичних засобів у людей можуть раптово виникати неприязні стосунки, після цього одна людина вбиває іншу", - додав Геращенко.

Пізніше на сайті Нацполіції повідомили, що наразі слідчі й оперативники працюють над збором доказової бази для повідомлення затриманому про підозру в п.4 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) і ч.2 ст.194 (умисне знищення майна загальнонебезпечним способом) Кримінального кодексу України.

21 червня зловмисник прибув до зазначеного будинку з метою підпалу для приховування слідів злочину.

Також відомо, що чоловік має сім'ю в Севастополі. Наразі чоловіка затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України та помістили в ізолятор тимчасового тримання.

Як повідомлялося, у понеділок, 21 червня, в селі Білогородка Бучацького району Київської області в п'ятиповерховому житловому будинку в квартирі на третьому поверсі стався вибух із подальшим горінням. Одна людина загинула. Двох людей, зокрема дитину 2008 року народження, госпіталізували. Ще шестеро людей постраждали, але після огляду медпрацівниками від госпіталізації відмовилися.

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття у зв'язку із загибеллю людини та вимагав встановити причини вибуху. Також він вимагав від місцевої влади та обласної державної адміністрації надати всю необхідну допомогу постраждалим і тим, хто був евакуйований зі своїх осель.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА