19:31 22.06.2021

РНБО України збереться в середу для обговорення загрози "індійського" штаму коронавірусу

2 хв читати
РНБО України збереться в середу для обговорення загрози "індійського" штаму коронавірусу

Рада національної безпеки і оборони (РНБО) України в середу, 23 червня, збереться на нараду для обговорення загрози для України "індійського" штаму коронавірусу, повідомив голова парламентського комітету здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

"Завтра планується нарада в РНБО, на якій одне з питань стосується саме загрози появи в Україні "індійського" штаму. Українці втомилися від карантину, але ситуація дійсно загрозлива", - написав Радуцький на сторінці в Facebook.

Він зазначив, що МОЗ України починає готуватися до боротьби з "дельта" (індійським) штамом коронавірусу, додавши, що за підрахунками інфекціоністів, 96% усіх нових випадків коронавірусу зараз - саме "індійський" штам. Спалах хвороби призупинив плани зі зняття карантину в королівстві.

"Є ризик, що згодом хвиля дійде і до України. За даними Public Health England, "дельта-штам" у 1,6 раза більше агресивний, ніж вже добре нам відомі, у 2,3 раза частіше призводить до госпіталізації, в 1,5 раза частіше - до реанімації. Для початку спалаху в регіоні досить невеликої кількості інфікованих - вірус настільки агресивний, що навіть одна хвора людина може спровокувати хвилю епідемії", - розповів Радуцький.

Також він наголосив, що в Україні ще немає технічної можливості самостійно виявляти "індійський" штам.

"Нещодавно МОЗ направило в лондонську лабораторію 500 зразків із різних регіонів. Також ми очікуємо від ВООЗ нові тест-системи, здатні відразу визначати штам "дельта", - написав глава комітету.

На думку Радуцького, зараз потрібно повернути обов'язкове ПЛР-тестування на кордоні, зокрема ввести жорсткий контроль для українців, які повертаються не тільки з Росії, Великої Британії, але і з курортних напрямків - Туреччини, Єгипту та ін.

Крім того, на його думку, щеплення від коронавірусу повинні терміново зробити групи, які за своєю діяльністю стикаються з великою кількістю людей: працівники транспортної галузі, громадського харчування, вчителів та інших. Або ввести як альтернативу щепленню регулярне ПЛР-тестування.

"Дельта-штам" вражає і людей, які вже перехворіли коронавірусом. Важливо налагодити централізований збір даних про всі випадки захворювання COVID-19, визначивши більш і менш вразливі для вірусу групи населення. І вже з урахуванням цього планувати карантин", - додав він.

Радуцький зазначив, що зараз в України є час підготувати лікарні: закупити необхідне обладнання, встановити кисневі станції, посилити команди лікарів.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА