21:45 22.06.2021

У Вірменії після виборів до парламенту почалися політичні репресії - заява блоку Кочаряна

2 хв читати
У Вірменії після виборів до парламенту почалися політичні репресії - заява блоку Кочаряна

Очолюваний колишнім президентом Вірменії Робертом Кочаряном блок "Вірменія" заявляє про розпочаті в країні політичні репресії.

"Ми заявляємо про розпочаті в країні політичні репресії. Вчора в.о. прем'єр-міністра Нікол Пашинян говорив, що простягає руку солідарності, однак уже сьогодні ми отримуємо численні повідомлення з різних населених пунктів, керівники яких під час дострокових виборів до парламенту виступали за передвиборний блок "Вірменія", - йдеться в заяві блоку.

Зазначається, що влада погрозами змушує керівників міст і сіл, які підтримали на виборах Кочаряна, добровільно піти у відставку.

"Кілька годин тому в обласній адміністрації Лорійської області від керівника населеного пункту Одзун Арсена Титаняна вимагали піти у відставку, після відмови він був побитий просто в адміністративній будівлі. Ми суворо засуджуємо те, що сталося, і зробимо все, щоб винні були покарані. Якщо влада не припинить подібну поведінку, то закладе початок нової політичної кризи", - йдеться в заяві блоку "Вірменія".

На мітингу своїх прихильників у понеділок в.о. прем'єра Вірменії Нікол Пашинян закликав до діалогу всіх, хто має протиріччя з владою.

"Ми простягаємо вам руку консолідації", - сказав Пашинян.

У вівторок на прес-конференції Кочарян заявив, що не вірить пропозиції Пашиняна про консолідацію і внутрішньополітичний діалог.

"Ви помітили руку примирення? Я не помітив. Ця влада стільки брехала, що їй просто неможливо вірити. Я схильний вважати, що подібними заявами вона щось хоче показати зовнішньому світові, спостерігачам. Але, якщо вона реально хоче примирення, то повинна показати конкретні дії, а не намагатися заарештовувати людей за вигаданими обвинуваченнями ", - сказав Кочарян.

Він зазначив, що заклики чинної влади "мають нульову цінність".

Дострокові парламентські вибори відбулися в Вірменії у неділю, проголосували 49,4% виборців.

За попередніми підсумками підрахунку ЦВК всіх бюлетенів, партія в.о прем'єр-міністра Нікола Пашиняна здобула перемогу, набравши 53,92%. Блок Кочаряна отримав 21,04% голосів.

Сформований навколо Республіканської партії екс-президента Вірменії Сержа Саргсяна і партії "Вітчизна" колишнього глави Служби нацбезпеки Артура Ванецяна блок "Маю честь" набрав 5,23%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА