08:36 23.06.2021

США не зможуть вакцинувати 70% дорослого населення до 4 липня

2 хв читати
США не зможуть вакцинувати 70% дорослого населення до 4 липня

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі підтвердила повідомлення ЗМІ про те, що адміністрації не вдасться виконати поставлену президентом Джо Байденом мету - забезпечити 70% дорослого населення країни хоча б одним уколом вакцини від COVID-19 до Дня незалежності США - 4 липня.

"Ми не бачимо, щоб щось пішло не так. Ми поставили перед собою сміливу, амбітну мету (...), і очікується, що ми досягнемо її лише за кілька тижнів після 4 липня", - сказала Псакі на брифінгу в Білому домі.

За її словами, виявилося, що вакцинувати молодих людей віком від 18 до 26 років "набагато важче, ніж більшість дорослих", тому адміністрація "подвоїть зусилля", щоб зробити вакцину більш доступною для цих вікових груп.

Прес-секретар зазначила, що вже досягнуто мети вакцинації однієї дозою 70% американців віком 30 років і старше.

У травні Байден заявив: "Наша мета: до 4 липня вакцинувати 70% американців хоча б однієї дозою вакцини, а 160 млн американців пройдуть повний курс вакцинації".

Координатор Білого дому з реагування на коронавірус Джефф Зіентс заявив журналістам, що буде потрібно "декілька додаткових тижнів", щоб досягти первісної мети, поставленої Байденом.

"Країні потрібна велика робота, особливо з 18-26-річними. Реальність така, що все більше молодих американців вважає, що COVID-19 - це не те, що впливає на них, і вони все менше прагнуть зробити щеплення", - сказав він.

Зіентс визнав, що США також не зможуть до 4 липня повністю вакцинувати 160 млн американців, зазначивши, що це завдання планується вирішити "не пізніше середини липня".

За даними американського університету Джонса Гопкінса, станом на вечір вівторка у США з початку пандемії COVID-19 виявлено 33 млн 564 тис. 175 випадків зараження коронавірусом, зафіксовано 602 тис. 447 смертей від захворювань, пов'язаних із коронавірусною інфекцією.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

Генпрокурор: У результаті дій агресора загинуло понад 12 тис. мирних українців, серед них 543 дитини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА