14:20 23.06.2021

У Києві почнуть діяти вакцинальні бригади на базі стаціонарних медичних закладів

2 хв читати
У Києві почнуть діяти вакцинальні бригади на базі стаціонарних медичних закладів

Вакцинальні бригади проти COVID-19 на базі стаціонарних медичних закладів почнуть діяти в Києві, повідомила директор департаменту охорони здоров'я Київської міськдержадміністрації (КМДА) Валентина Гінзбург.

"У нас розпочнуть роботу цього тижня бригади, які створені вже на базах стаціонарних медичних закладів, там, де є можливість такої організації. Це буде велика допомога", - сказала вона в середу під час онлайн-дискусії "Чому українці не хочуть вакцинуватися".

Гінзбург зазначила, що в столиці вакцинальна кампанія проти COVID-19 розпочалася тільки після того, як міська влада отримала підтверджену інформацію про терміни та обсяги постачань вакцин.

"Ми це зробили спеціально, тому що розпочинати вакцинальну кампанію, не маючи уявлення про терміни і кількість постачань, це було дуже нерозумно", - сказала вона.

Водночас Гінзбург наголосила на необхідності нагадувати громадянам, що свідоцтво про вакцинацію не можна отримати у вакцинальному центрі.

"Свідоцтво про вакцинацію видають у лікаря, його затверджують і печаткою лікаря, і печаткою медзакладу. Видати таке свідоцтво у вакцинальних центрах неможливо", - сказала вона.

Гінзбург також наголосила, що громадянам потрібно нагадувати про необхідність мати декларацію з сімейним лікарем.

"Реформи відбувалися для того, щоб люди отримали свого сімейного лікаря й уклали декларації. Тому не можна йти шляхом, що ми вакцинуватимемо, але люди продовжуватимуть залишатися без сімейного лікаря. Так не має бути", - сказала вона.

Крім того, Гінзбург наголосила на необхідності нагадувати громадянам про те, що вакцинальні центри працюють тільки з вакциною Coronavac, оскільки "люди приходять на ревакцинацію на інші вакцини, а потім скаржаться".

Вона також висловила занепокоєння, що буде провалена вакцинація Coronavac колективам, які написали в колл-центр заявки на вакцинацію дозволити вакцинацію Pfizer.

"Люди займуть позицію, що вони написали колективне звернення й очікуватимуть Pfizer і відмовлятимуться від Coronavac. Під час формування національного плану вакцинації було опрацьовано дорожню карту, було зіставлено категорії, потрібно дотримуватися цього плану", - сказала вона.

Водночас експерт наголосила, що наразі у Києві достатня кількість вакцин на другу дозу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА