18:38 23.06.2021

Чоловік, який підпалив будинок у Білогородці для приховування вбивства, кається у злочині - поліція

2 хв читати
Чоловік, який підпалив будинок у Білогородці для приховування вбивства, кається у злочині - поліція

Чоловік, затриманий за ймовірну причетність до вбивства та підпалу житлового будинку в с. Білогородці (Київська обл.) заявляє, що кається та вчинив злочин у стані афекту, повідомив голова поліції Київської області Андрій Нєбитов.

"Здійснив убивство в стані афекту. Приховати сліди злочину вирішив шляхом підпалу квартири та самого тіла за допомогою бензину. У злочині каюсь" - таке зізнання зробив підозрюваний у страшному вбивстві в селі Білогородці", - написав Нєбитов на сторінці у Facebook.

Він зазначив, що затриманому було повідомлено про підозру. За попередніми даними, завтра суд обере чоловікові запобіжний захід.

Нєбитов нагадав, що через вибух у житловому будинку Бучацького району постраждали понад 10 осіб. На місці злочину було виявлено тіло чоловіка, яким виявився 47-річний уродженець Кременчука.

Експерт встановив, що чоловік загинув ще до пожежі через численні поранення. Поліція Київської області затримала підозрюваного. 43-річний чоловік, який жив неподалік від убитого, зізнався, що скоїв злочин через сварку за гараж, який він надавав в оренду загиблому.

Як повідомлялося, 21 червня у п'ятиповерховому житловому будинку с. Білогородка у квартирі на третьому поверсі стався вибух з подальшим горінням. Одна людина загинула. Дві людини, зокрема дитина 2008 року народження, були госпіталізовані. Ще шість осіб постраждали, але після огляду медпрацівниками від госпіталізації відмовилися.

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття у зв'язку із загибеллю людини і зажадав встановити причини вибуху. Також він висунув вимогу до місцевої влади та обласної державної адміністрації надати всю необхідну допомогу потерпілим і тим, кого евакуювали з власних осель.

22 червня правоохоронці затримали жителя Білгородки, якого підозрюють у вбивстві та підпалі житлового будинку в селі Білогородці для приховування злочину.

"Затримано підозрюваного, чоловіка 1978 року народження, моряка далекого плавання, який проживає у Білогородці", - розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ГУ Нацполіції в Київській області.

Як зазначають правоохоронці, вбивство було скоєно з особливою жорстокістю - підозрюваний перерізав знайомому горло, вирізав серце, а потім підпалив. "Щоб приховати цей злочин, він скоїв підпал, за попередніми даними, обливши приміщення вибуховою сумішшю", - додали в главку.

У Нацполіції повідомили, що слідчі й оперативники працюють над збором доказової бази для повідомлення затриманому про підозру в п. 4 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) і ч. 2 ст. 194 (умисне знищення майна загальнонебезпечним способом) Кримінального кодексу України.

Пізніше стало відомо, що підозрюваний у вбивстві та підпалі житлового будинку в селі Білогородці почав співпрацювати зі слідством.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА