20:03 23.06.2021

Британське посольство в РФ вважає неточним трактування Москви ситуації з проходом есмінця Defender у Чорному морі

2 хв читати
Британське посольство в РФ вважає неточним трактування Москви ситуації з проходом есмінця Defender у Чорному морі

Британський есмінець здійснював мирний прохід через територіальні води України відповідно до міжнародного права, опис подій російською стороною - неточний, заявили в середу в посольстві Великої Британії у РФ.

"По есмінцю Defender не було здійснено жодного пострілу. Корабель Королівських військово-морських сил виконував мирний прохід через територіальні води України відповідно до міжнародного права. Опис цих подій російською стороною є неточним", - йдеться в повідомленні британського посольства в Москві, опублікованому в його Telegram-каналі.

Раніше в середу в Міноборони РФ повідомили, що російські військові і прикордонники відкрили попереджувальний вогонь по курсу есмінця Defender, який порушив кордон РФ у Чорному морі поблизу мису Фіолент (Крим).

Міністерство оборони Росії заявило, що розцінює дії есмінця як грубе порушення конвенції ООН і закликало британську сторону провести ретельне розслідування дій екіпажу Defender.

Аташе з питань оборони при посольстві Великої Британії в Москві був викликаний у середу в головне управління міжнародного військового співробітництва Міноборони Росії.

"Представнику Збройних сил Великої Британії була доведена позиція російського військового відомства у зв'язку з порушенням 23 червня цього року есмінцем ОРО (керованої ракетної зброї) ВМС Великої Британії державного кордону Російської Федерації в Чорному морі", - повідомили в Міноборони РФ.

Тим часом у Лондоні заявили, що російські військові не відкривали попереджувальний вогонь у зв'язку з проходом есмінця Defender ВМС Великої Британії у Чорному морі поблизу Криму.

"Жодних пострілів щодо корабля Defender не було, і ми не визнаємо, що на шляху його проходження проводилося бомбометання", - йдеться в заяві міністерства оборони Великої Британії у Twitter.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА