21:18 23.06.2021

До вересня штам "дельта", ймовірно, складе 90% випадків зараження COVID-19 в Європі

2 хв читати
До вересня штам "дельта", ймовірно, складе 90% випадків зараження COVID-19 в Європі

На штам коронавірусу COVID-19 "дельта" до вересня 2021 року, ймовірно, припадатиме 90% нових випадків зараження COVID-19 в Європейському союзі, йдеться в заяві Європейського центру профілактики та контролю захворювань (ЄЦПКЗ), поширеному в середу.

"Дуже ймовірно, що штам "дельта" буде широко циркулювати протягом літа, і зокрема серед молодих людей, яких поки не вакцинують (у країнах ЄС - ІФ). Штам "дельта" більш ніж заразний, ніж інші циркулюючі варіанти, і, за нашими оцінками, наприкінці серпня на нього припадатиме 90% усіх нових випадків зараження", - зазначає в заяві директор центру Андреа Аммон.

У ній також йдеться, що вже до початку серпня, за оцінками експертів центру, штам "дельта" являтиме собою 70% нових випадків COVID-19 в ЄС.

Змодельовані ЄЦПКЗ сценарії зазначають, що, якщо в літній період будуть ослаблені суворі запобіжні заходи проти COVID-19, можна очікувати значного збільшення випадків зараження серед усіх вікових груп. Також, за оцінками експертів, штам "дельта" є небезпечніше інших варіацій вірусу і з більшою ймовірністю може привести до госпіталізації.

Аммон акцентувала увагу на тому, що молоді варто якнайшвидше почати вакцинуватися. Вона зазначила, що цей штам також небезпечний для тих, хто отримав лише одну дозу будь-якої з існуючих наразі вакцин, а дві дози, навпаки, надають високий рівень захисту проти даного штаму.

"Нам необхідно підтримувати низьку циркуляцію штаму "дельта", дотримуючись тих самих заходів, які допомогли контролювати поширення інших штамів раніше", - додала Аммон.

Також в її заяві йдеться, що штам "дельта" на 40-60% більше заразний, ніж варіант "альфа", який з'явився у Великій Британії. Штам "дельта" з'явився в Індії, але багато міжнародних ЗМІ і різні громадські інститути уникають називати штами за географічною ознакою.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА