12:27 24.06.2021

Фукс заявляє, що вийшов із громадянства РФ

2 хв читати
Фукс заявляє, що вийшов із громадянства РФ

Бізнесмен Павло Фукс заявляє, що пройшов усі процедури з виходу з громадянства Російської Федерації.

"Учора мої адвокати отримали виписки міграційної та податкової служб РФ, які підтверджують, що, дотримуючись всіх процедур, я вийшов із громадянства РФ. У Російській Федерації бізнес не веду, податки не плачу. На скріншотах нижче - інформація про недійсні, тобто анульовані паспорти. Такий паспорт може бути зданий й утилізований або не зданий... і числитися в розшуку - обидва варіанти, як показано на скріншоті, означають, що документ недійсний", - написав він у своєму Telegram-каналі, прикріпивши відповідні фотознімки.

Підприємець додав, що перевірка за базою МВС РФ видає, що паспорти недійсні.

За його словами, процедура виходу з російського громадянства "непроста і тривала".

"Серед іншого, щоб вийти з громадянства РФ, заяву на яку я подав у 2017-му, тоді ж мені було необхідно пройти процедуру "заміни паспорта з огляду на досягнення 45-річного віку ". У 2017-му в консульському відділі посольства РФ в Україні паспорт відразу ж здав", - наголосив Фукс.

Як повідомлялося, 18 червня Рада національної безпеки і оборони (РНБО) впровадила персональні санкції проти бізнесмена Павла Фукса.

Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що як показали перевірки апарату Ради, Фукс причетний до незаконного отримання ліцензій на видобуток корисних копалин в Україні.

За словами секретаря РНБО, санкції щодо Фукса застосовано у зв'язку з діяльністю компанії "Голден Деррік".

Він пояснив, що йдеться про 19 ліцензій на видобуток вуглеводнів, які РНБО вирішила анулювати 19 березня цього року. Данілов пояснив, що ці 19 компаній були зареєстровані 6 грудня 2018 року однією людиною - Віталієм Лупетом за однією адресою в Олександрії (Кіровоградська обл.). "І через дуже короткий час ця людина отримала 19 ліцензій на вуглеводні. Ми вважаємо, що за цими діями стоять представники Російської Федерації. Ми на цьому наполягали на наших засіданнях, і сьогодні, як результат цих перевірок, стосовно російського бізнесмена Павла Фукса було введено повний комплект санкцій саме за участь у цих процесах і цих речах", - зазначив Данілов.

У свою чергу Фукс у січні 2021 року повідомив в інтерв'ю "Радіо НВ", що остаточно відмовився від можливої участі в цих активах. "Довго перевіряли їх, дивилися. Це - greenfield, дуже ризикований. Там порожня земля. Потрібні дуже дешеві гроші, щоб ризикувати. Я маю, де розміщувати гроші вигідніше", - пояснив бізнесмен.

Фукс заявив, що має намір оскаржити в суді рішення про накладення на нього персональних санкцій.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА