17:49 24.06.2021

Зеленський упровадив безстрокові санкції проти гендиректора "Ростеху" Чемезова - указ

2 хв читати
Зеленський упровадив безстрокові санкції проти гендиректора "Ростеху" Чемезова - указ

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким вводиться в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про безстрокові санкції проти генерального директора держкорпорації "Ростех", голови ради директорів корпорації "ВСМПО-АВІСМА" Сергія Чемезова.

"Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 червня 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів - санкцій", - ідеться в тексті указу №266/2021 від 24 червня.

Указ розміщено на сайті глави держави, він починає діяти від дня його оприлюднення.

Проти Чемезова безстроково застосовується пакет санкцій, який передбачає блокування активів, обмеження торговельних операцій, повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України, запобігання виведенню капіталів за межі України, призупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, анулювання або призупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами.

Чемезову також забороняється участь у приватизації та оренді державного майна України, заходження іноземних невійськових суден і військових кораблів до територіального моря України, видача дозволів і ліцензій Національного банку України, видача дозволів і ліцензій на ввезення в Україну або вивезення з України валютних цінностей і обмежується видача готівки за платіжними картками, передання технологій, прав на об'єкти інтелектуальної власності.

Крім того, застосовуються інші санкції, що відповідають принципам їх застосування, встановленим законом України "Про санкції".

Санкції проти Чемезова впроваджуються безстроково.

Аналогічний пакет санкцій терміном на три роки застосовується проти заступника голови ради директорів корпорації "ВСМПО-АВІСМА" Михайла Шелкова.

Як повідомлялося, рішення про санкції проти Чемезова й Шелкова РНБО ухвалила на засіданні 18 червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА