18:44 24.06.2021

Рада держпідтримки кінематографії затвердила перелік кінопроектів-переможців конкурсного відбору Держкіно

2 хв читати
Рада держпідтримки кінематографії затвердила перелік кінопроектів-переможців конкурсного відбору Держкіно

Рада з державної підтримки кінематографії затвердила перелік із 53 кінопроектів-переможців 15-го конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно.

"До переліку кінопроектів-переможців П'ятнадцятого конкурсного відбору Рада з державної підтримки кінематографії включила 53 кінопроекти за 10 напрямами", - йдеться в повідомленні прес-служби Держкіно.

У категорії "Ігрові повнометражні фільми-дебюти" перемогло вісім проектів, зокрема фільми: "Хороші дівчатка потрапляють в Рай" Мирослави Хорошун, "Серце дитини" Дениса Глушка та "В обіймах Мельпомени" Анатолія Максим’юка.

У категорії "Ігрові короткометражні фільми-дебюти" перемогло 18 проектів, зокрема фільми: "Волонтер" (режисер Сергій Зейналов), "Ополонка" (режисер Анастасія Груба) та "Агнозія" (режисер Олександра Овчаренко).

У категорії "Неігрові повнометражні фільми-дебюти" перемогло вісім проектів, зокрема фільми: "Земля Енея" Руслана Товкуна, "Звук Райдуги" Романа Синчука та "Фрагменти льоду" Марії Стоянової.

У категорії "Неігрові короткометражні фільми-дебюти" переміг один проект – фільм "Хочу додому" Марії Дергачової.

У категорії "Неігрові короткометражні фільми тематичні "30-річчя незалежності України" перемогли три проекти, зокрема фільми: "Теплі лиця" Анатолія Горіна, "Етнофонія. Феномен українського багатоголосся" Тараса Грималюка та "Небесні мотори" Ангела Ангелова.

У категорії "Неігрові телефільми" перемогли два проекти, зокрема фільми: "З одного тіста" Дмитра Кочнева та "Щедрик і Ко" Олександра Назарова.

У категорії "Ігрові короткометражні фільми тематичне "30-річчя незалежності України" перемогло чотири проекти, зокрема фільми: "ГКЧП" Аркадія Непиталюка, "Згасаюче світло" Івана Орленка, "Блуд і Кавун" Олега Волоткевича та "Човники" Владислава Робського.

У категорії "Анімаційні короткометражні фільми-дебюти" відібрано чотири проекти, зокрема фільми: "Поза часом" Андрія Кухара, "Місто щасливих хлопчиків" Юлії Шалімової, "Тук Тук Тук" Андрія Ковальова і "КІТ" Марії Озірної.

У категорії "Анімаційні короткометражні фільми тематичні "30-річчя незалежності України - мультфільми для дітей навчально-повчального характеру, міфи, казки, легенди, історії, розповіді про Україну" перемогли два проекти, зокрема фільми: "Хуха Моховинка" Андрія Щербака та "Конституція для всіх: і великих і малих" Костянтина Холодкевича.

У категорії "Анімаційні короткометражні, повнометражні фільми (мультфільми для дітей віком 6-8 років) тематичні "Безбар’єрність" перемогли три проекти, зокрема фільми: "Бздюх" Дмитра Шостака, "Муніме" Крістіни Танащук і "Мушля для вушка" Степана Коваля.

Зазначено, що за напрямами "Ігрові повнометражні фільми/телевізійні фільми для широкої глядацької аудиторії" та "Анімаційні повнометражні фільми-дебюти" переможців немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА