19:20 24.06.2021

США підтримують Велику Британію і Україну в протидії агресії РФ

2 хв читати
США підтримують Велику Британію і Україну в протидії агресії РФ

Сполучені Штати повністю підтримують Велику Британію, яка протистоїть російській агресії в Україні, і вкотре висловлюють прихильність територіальної цілісності України, повідомляє прес-служба посольства США в Києві в четвер.

"Ми підтримуємо нашого союзника, Велику Британію, в протистоянні агресії Росії в Україні, і ми підтверджуємо свою підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, які поширюються на її територіальні води. Крим - це Україна", - зазначають у посольстві.

Як повідомлялося, в середу в Міноборони РФ повідомили, що російські військові відкрили попереджувальний вогонь по курсу британського есмінця "Дефендер", який уранці ввійшов у територіальне море РФ у Чорному морі в районі мису Фіолент на три кілометри.

"Есмінець було заздалегідь попереджено про застосування зброї в разі порушення державного кордону Російської Федерації. На попередження не відреагував", - зазначили в Міноборони РФ. Прикордонний сторожовий корабель здійснив попереджувальну стрільбу, а бомбардувальник Су-24М здійснив попереджувальне бомбометання (4 ОФАБ-250) по курсу руху есмінця КРЗ "Дефендер", заявили російські військові.

Однак пізніше в міністерстві оборони Великої Британії стверджували, що російські військові не відкривали попереджувального вогню у зв'язку з проходженням есмінця "Дефендер" ВМС Великої Британії в Чорному морі поблизу Криму. У відомстві заперечували, що на шляху прямування есмінця російська сторона здійснювала бомбометання.

Також в британському уряді заявили, в майбутньому британські кораблі знову будуть ходити в водах Чорного моря неподалік від Кримського півострова.

"Звичайно, так ... Ми ніколи не визнавали анексію Криму, це були українські територіальні води", - відповів на відповідне запитання телеканалу Sky News державний секретар міністерства довкілля Великої Британії Джордж Юстіс.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА