07:15 25.06.2021

МЗС вітає звіт Канади про катастрофу літака "МАУ", який підтверджує позицію України

2 хв читати
МЗС вітає звіт Канади про катастрофу літака "МАУ", який підтверджує позицію України

У Міністерстві закордонних справ України вітають звіт канадських експертів у справі щодо збиття українського літака рейсу PS752 над Тегераном 8 січня 2020 року, який підкреслює зневажливе ставлення Ірану до людського життя, повідомила прес-служба МЗС.

"Українська сторона вітає зусилля Уряду Канади, спрямовані на встановлення істини та досягнення справедливості у справі збиття українського Боїнгу рейсу PS752 в небі над Тегераном 8 січня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, звіт канадської групи судових експертів підтверджує, що цивільні і військові органи влади Ірану несуть повну відповідальність за збиття рейсу PS752. У документі також підкреслюється зневажливе ставлення до людського життя іранською владою.

Зокрема, експерти дійшли до трьох ключових висновків:

- Іран не гарантував безпеку свого повітряного простору і не повідомив авіакомпанії про ризики, створивши таким чином основу для такої страшної трагедії;

- оператор протиракетної установки ТОР 1М свідомо здійснив низку грубих порушень правил ведення бойових стрільб, здійснивши запуск двох ракет класу "земля-повітря", що призвело до збивання цивільного літака;

- військове командування Ірану не вчинило належних дій з метою недопущення порушень з боку оператора ракетного підрозділу "земля-повітря" встановленого порядку бойового чергування та несанкціонованого запуску ракет. Більше того, Іраном здійснено низку кроків, спрямованих на приховування справжніх обставин катастрофи. Технічний звіт, підготовлений Іраном, не встановлює повною мірою перебіг подій, що передували трагедії. Запропоновані Іраном рекомендації щодо усунення недоліків у системі безпеки цивільної авіації є нерелевантними і відповідно всі ризики, що призвели до збиття українського літака збереглися.

"Цей звіт підтверджує позицію України про наявність системних прорахунків в організації системи безпеки цивільної авіації в Ірані. Саме тому, спроба звести причину трагедії в "помилкових" дій оператора ракетного підрозділу не витримує жодної критики!", - зазначили в міністерстві.

Також в прес-службі наголосили, що Іран відповідальний за смерть 176 невинних людей, що перебували на борту збитого літака.

"Іран повинен бути притягнутий до відповідальності і забезпечити реституцію відповідно до міжнародного права", - додали в МЗС.

Джерело: https://mfa.gov.ua/news/komentar-mzs-ukrayini-u-zvyazku-z-oprilyudnennyam-zvitu-kanadskoyi-grupi-sudovih-ekspertiv-stosovno-zbittya-litaka-aviakompaniyi-mizhnarodni-avialiniyi- ukrayini-rejsu-ps752-iranom

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА