07:27 25.06.2021

ІКАО, як очікується, представить проміжну доповідь щодо інциденту з посадкою літака Ryanair у Білорусі

2 хв читати
ІКАО, як очікується, представить проміжну доповідь щодо інциденту з посадкою літака Ryanair у Білорусі

Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО), як очікується, поширить у п'ятницю проміжну доповідь з розслідування інциденту з посадкою літака авіакомпанії Ryanair у Мінську.

"Проміжну доповідь для Ради (ІКАО) з оновленим статусом розслідування щодо встановлення фактів інциденту з рейсом Ryanair 4978, ймовірно, буде представлено в п'ятницю", - повідомила раніше на цьому тижні організація в своєму Twitter-акаунті.

В ІКАО зазначили, що це тільки проміжна доповідь, остаточний звіт очікується на наступній сесії Ради, яка розпочнеться 13 вересня 2021 року.

Наприкінці травня ІКАО ухвалила рішення почати розслідування в зв'язку з інцидентом 23 травня в Білорусі з літаком авіакомпанії Ryanair. У міністерстві транспорту Ірландії тоді відзначили, що мета розслідування - встановити, "чи були порушені міжнародне законодавство або встановлені норми".

23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, було екстрено посаджено в аеропорту Мінська. Пасажирський літак посадили через сигнал про мінування, і за дорученням Лукашенка для супроводу літака в небо було піднято винищувач МіГ-29. На борту лайнера перебував білоруський опозиціонер Роман Протасевич і його подруга, громадянка РФ, студентка вільнюського Європейського гуманітарного університету Софія Сапега. Їх обох затримала білоруська влада.

Водночас повідомлялося, що інформація про мінування була в листі, надісланому електронною поштою через швейцарського провайдера Protonmail. У заяві провайдера зазначається, що на підставі мета-даних можна зробити висновок про те, що його було доставлено вже після того, як літак перенаправили в аеропорт Мінська.

"Через використання шифрування ми не можемо отримати доступ або підтвердити зміст листа, проте ми можемо сказати, коли лист був надісланий, і ми можемо підтвердити, що його було надіслано вже після того, як літак був перенаправлений", - ідеться в заяві Protonmail.

Білоруська влада раніше оголосила Протасевича в міждержавний розшук. У листопаді 2020 року Генпрокуратура Білорусі зверталася до Мін'юсту Польщі з проханням про його взяття під варту і видачу для притягнення до кримінальної відповідальності у справі про масові заворушення в республіці.

На початку червня Рада ЄС оголосила, що вводить заборону на використання літаками білоруських авіакомпаній повітряного простору країн Євросоюзу, а також на допуск до аеропортів ЄС усіх видів білоруських авіаперевізників. Крім того, ЄС ввів економічні санкції проти Білорусі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА